Medovníčky, rodinná atmosféra, Mrázik, či Perinbabka. To všetko k Vianociam jednoducho patrí.

Nie každý je však fanúšikom klasických rozprávok. Niekto má rád, keď je v tom aj trochu napätia. Ak vám nestačí napätie z toho, či si pod stromčekom nájdete to, čo by ste chceli, či vám nezabehne kostička z kapra, alebo či nepriberiete z toľkých dobrôt na stole, nech sa páči. Týchto 10 vianočných hororov vám zaručene padne vhod.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vianočný horor (2015)

Vianoce by mali byť sviatkom radosti a pokoja. Malý chlapec žijúci v dedinke Bailey Downs však razom všetko zmení, keď privolá démona Krampusa, ktorý je pravým opakom Santu. Štedrý deň sa tak mení na boj o prežitie. Okrem toho, sviatky sa snažia zničiť aj zombie elfovia.

Silent Night, Deadly Night (1984

Billyho rodičov zabije muž v prevleku Santa Clausa, keď je ešte malý chlapec. Dostane sa do ústavu, kde musí čeliť týraniu. Jeho život vôbec nie je pekný. Keď sa napokon zo sirotinca dostane preč, nájde si prácu v miestnom obchode. Tu mu však nanútia ako súčasť práce kostým Santa Clausa. V Billym to prebudí všetky tie strašné spomienky a stane sa z neho vraždiaci Santa Claus.

Nesvätý (2010)

Keď sa povie Santa Claus alebo Mikuláš, predstavíte si milého usmievavého deduška v červenom kostýme s bielou bradou, ktorý rozdáva sladkosti a radosť. Čo ak je ale všetko ináč? Čo ak Mikuláš vôbec nebol svätec, ale kacír a vrah? Vie o tom len niekoľko ľudí vo vláde a v cirkvi, všetko však taja. O tom, že keď nastane 5. decembra spln, Mikuláš so svojimi kumpánmi opustí podzemie a začne sa krviprelievanie, vie okrem nich len policajt Goert, ktorý kvôli Mikulášovi prišiel o rodinu. Podarí sa mu odhaliť Mikulášovu pravú tvár?

https://www.youtube.com/watch?v=qoWNOkPnDGw

Čierne Vianoce (2006)

Tento horor je prerábkou filmu z roku 1974. Hlavný hrdina, Billy, žije so svojou matkou. Ich otec ich zatvára do podkrovia a týra ich, až kým ho jedného dňa matka nezabije. Následne si nájde niekoľko milencov, nikdy však nie je spokojná, milenca preto napokon urobí zo svojho syna. Splodí s ním dcéru, ktorú zbožňuje. Billy roky trpí, napokon to však už nevydrží a začne sa vraždenie. O 15 rokov neskôr v tom istom dome oslavuje sviatky skupina dievčat. V priebehu noci však začnú miznúť a dochádza im, že rána sa zrejme nedožijú…

Deti (2008)

Na Vianoce sa dve rodiny vyberú za odpočinkom na vidiek. Takmer okamžite sa s deťmi začne diať niečo zvláštne, dostávajú záchvaty zúrivosti a sú čoraz agresívnejšie. Pri tom to však nekončí. Deti sa menia na malé vraždiace monštrá a celá situácia je čoraz horšia.

Gremlins (1984)

Počin Stephena Spielberga je kombináciou hororu a komédie a popisuje príbeh Billyho, ktorý dostal domáceho miláčika. Nie však akéhokoľvek. Musí sa vyhýbať priamemu slnečnému svetlu, nesmie ho namočiť do vody a za žiadnych okolností ho nesmie po polnoci kŕmiť. Čo sa stane, ak tieto pravidlá poruší?

Daj si pozor (2016)

V jeden predvianočný deň má 17-ročná Ashley na starosti 12-ročného Luka. Niekto sa pokúša dostať do domu a Ashley musí chlapca ochrániť. Ukáže sa však, že nie je všetko tak, ako sa na prvý pohľad zdá. Vrah je oveľa prefíkanejší a je oveľa bližšie, než by si myslela.

Krampus (2015)

Je tradíciou, že okrem Santa Clausa chodia po svete aj anjeli a čerti. Najhorším zo stvorení je však Krampus. To zistí čoskoro aj pubertiak Max, keď sa na Vianoce strhne v rodine hádka. V meste zrazu vypadne prúd a za oknami niečo je. To prišiel Krampus, aby kruto poučil tých, čo si nectia Vianoce.

Smrť prichádza v bielom (2003)

Frank už 20 rokov trávi Vianoce tradične s rodinou. Tento rok sa rozhodli, že to bude ináč. Bola to však chyba, na ktorú kruto doplatia – Vianoce sa zmenia na hotové peklo. Do cesty sa im postaví žena v bielom, ktorá so sebou prináša smrť. Jej obete odváža záhadné auto bez šoféra.

Jack Frost (1997)

Jack je vrah, ktorý sa pri dolapení zaprisahá, že sa svetu za všetko, čo mu spôsobil, pomstí. Pri prevoze do väzenia sa však stane nehoda a Jacka rozleptá kyselina. Aký by to však bol horor, keby sa vrah neprevtelil do snehuliaka. Hon na krvilačnú postavu zo snehu môže začať.

Ktorý vianočný horor je váš obľúbený?

Pozri aj: Nalaďte sa na Vianoce. Toto je 10 najkrajších slovenských a českých vianočných filmov

imdb, csfd
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov