Foto:Photo by Marcus Benedix on Unsplash

Každý úspech sa zakladá na akcii.

K vykonaniu akejkoľvek akcie však najprv musí byť prítomná myšlienka. Preto je každý cieľ poháňaný zmenou perspektívy a nadobudnutím novej motivácie. Aby ste dosiahli svoje ciele a sny, mali by ste mať každý deň na mysli to, čo je pre vás skutočne dôležité.

Článok pokračuje pod videom ↓

Napríklad týchto 10 fráz a myšlienok.

Urobím to, čo nikto iný nie je ochotný urobiť

Hovorí sa, že cesta za úspechom nevedie po vyšliapaných chodníčkoch. Ak si teda chcete plniť sny, mali by ste byť ochotní robiť veci, ktoré iní ľudia nie sú ochotní robiť. Nemusí ísť o nič veľké, môže to byť celkom jednoduchá vec, dôležité však je vyčleniť sa z davu a byť niečím špeciálny. Ak ste si vybrali, pokračujte v tom každý jeden deň. Vďaka tomu si vypestujete mentálnu odolnosť, akú nemá len tak ktokoľvek.

Odpoviem na otázky, ktoré nikto nepoložil

Občasná neistota je súčasťou každej zdravej osobnosti. V situáciách, kedy si človek nie je istý sám sebou, položí otázku, na ktorú vlastne ani nepotrebuje odpoveď a nepoloží tú skutočne podstatnú. Napríklad, keď sa vás partner opýta, či ste si všimli, ako s ním niekto flirtoval, nechce vedieť, či ste si to naozaj všimli, ale či ho stále považujete za dostatočne atraktívneho. Pokúste sa preto čítať medzi riadkami a odpovedať na otázky, ktoré neboli vyslovené.

Foto: unsplash

Nebolo to také zlé

Ľudí zvyčajne najviac paralyzuje strach z neistoty. Nech sa však dostaneme do akejkoľvek situácie, keď pominie, zvyčajne si uvedomíme, že to napokon nebolo až také zlé. Okrem toho, prekonanie náročných situácií nám pozdvihne sebavedomie, pretože si uvedomíme, že máme viac sily a odvahy, ako sme si mysleli. Pokúste sa preto každý deň urobiť niečo, čo vám naháňa strach, aby ste si mohli povedať: „Nebolo to také zlé“.

Neurobím všetko dnes, no urobím aspoň malý krok

Máme ciele, nápady a plány. Niekedy by sme ich najradšej zvládli za jediný deň, ten má však len 24 hodín, počas ktorých sa potrebujeme venovať napríklad aj odpočinku. To však nevadí, nepotrebujete zvládnuť všetko naraz, dôležité je urobiť každý deň krok vpred.

Mal/a by som mlčať

Niekedy máme dojem, že čím viac hovoríme, tým múdrejšie pôsobíme na ostatných. Nemusí to však byť pravda a inteligentní človek vie, že niekedy je lepšie mlčať. Stáva sa totiž, že nehovoríme preto, lebo je to zaujímavé pre druhú osobu, ale preto, lebo je to zaujímavé pre nás samotných.

Nemusí ma trápiť, čo si myslia iní

Človek je tvor spoločenský, je teda samozrejmosťou, že nás zaujímajú názory iných, nemali by sa však stať prekážkou na ceste za plnením snov a cieľov. Napríklad, ak si chcete založiť nábytkárstvo, no ľudia okolo vás tvrdia, že ste blázon, nemali by ste sa nechať odradiť.

Foto: unsplash

Nie je to dokonalé a je to v poriadku

Možnosť urobiť prvý dojem máme len raz a zvyčajne sa od nás očakáva dokonalosť. Nanešťastie (alebo našťastie?), nič nie je dokonalé, žiaden produkt, žiadna služba, žiaden človek. Neprestávajte sa však kvôli tomu snažiť na sebe pracovať. Rozvíjajte svoje schopnosti, no naučte sa akceptovať nedokonalosť.

Mohlo to byť aj lepšie

Ako sme spomenuli, nič nie je dokonalé a každý z nás robí chyby. Úspešný človek preto dokonalosť neočakáva, nezabúda však na to, že to mohlo byť aj lepšie. Práve takéto zmýšľanie je znakom z toho, že ste schopní prebrať za svoje činy zodpovednosť.

Venujem pozornosť osobe, ktorá si to zaslúži

Na každom pracovisku existuje niekto, kto odnáša smeti, uprace priestory, stará sa o ich údržbu, dbá o to, aby ste mali vždy kávu a vybavenú poštu. Práve týmto ľuďom však nikto nevenuje pozornosť. Ak chcete byť lepším človekom, venujte pozornosť každému, kto si to zaslúži. Pozrite tomu človeku do očí, usmejte sa a venujte mu pár milých slov.

Vždy môžem urobiť niečo viac

Nemusíte byť najlepší, najzručnejší, najtalentovanejší. Vždy však môžete urobiť niečo navyše, čo vás posunie vpred. Aj keď sa zdá, že je všetko proti vám, vytrvajte.

inc
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov