Ak človek cestuje sám, môže sa niekedy cítiť osamelo.

Všetky tie hotelové izby, ktoré vyzerajú jedna ako druhá. Jedno mydlo, jeden pár uterákov, jeden jediný vankúš. Hotelová wifi nie je práve najkvalitnejšia a Skype by vám zrejme nefungoval v takej kvalite, aby ste sa mohli porozprávať so svojimi blízkymi. Čo tak prenajať si na niekoľko hodín domáce zvieratko?

Článok pokračuje pod videom ↓

Aj keď to znie zvláštne, jeden hotel v Belgicku svojim osamelým zákazníkom skutočne zvieratká prenajíma, konkrétne zlatú rybku, ktorú môžete mať na noc v izbe za poplatok 3,50 eur. Michelle Cooke z Nového Zélandu sa rozhodla podeliť o zážitok svojej priateľky, ktorá v belgickom hoteli Charleoi prespávala.

Všimla si, že tu majú akvárium so zlatou rybkou, vedľa ktorého bol umiestnený nápis, ktorý hostí informoval, že si tohto drobného tvora môžu na niekoľko hodín prenajať. Možno sa snažia bojovať proti osamelosti svojich hostí, možno sa len snažia zaujať niečím novým, isté však je, že je to celkom roztomilé.

Možnosť prenajať si zlatú rybku sa hosťom celkom pozdáva a na margo hotela nechávajú mnoho pozitívnych komentárov a recenzií. Jeden z hostí napríklad napísal: „Dve hodiny nám meškal let a na letisko sme preto dorazili až o jednej v noci. Zavolali sme do hotela a ten po nás poslal taxík. Nemali sme dostatok času hotel oceniť, posteľ však bola pohodlná, spalo sa veľmi dobre, zamestnanci boli veľmi milí a ústretoví. Tento hotel jednoznačne odporúčam a keď prídem najbližšie, prenajmem si zlatú rybku (môžete si ju prenajať, aby ste sa v izbe necítili osamelo!)“.

Manažér hotela David Dillen sa vyjadril:

„Celé to začalo pre niekoľkými rokmi. Snažili sme sa prekvapiť hostí, ako to robíme vždy. Je skvelé vidieť, ako na to ľudia reagujú. Usmievajú sa, fotia si to a vešajú na sociálne siete.“

Dillen hovorí, že o zlatú rybku sa zamestnanci dobre starajú: „Môžem vám potvrdiť, že o zlatú rybku sa staráme naozaj dobre. Rybka je s nami už okolo štyroch rokov a keby sme sa o ňu dobre nestarali, už by bola dávno zahynula. Okrem toho máme aj veľké akvárium, kde má rybka svoj príbytok, kyslík a aj rastlinky. Keď sa nám zdá, že je to nutné, na niekoľko dní sem rybku premiestnime, aby si na chvíľu oddýchla.“

Ako sa vám pozdáva táto myšlienka? Prenajali by ste si na izbu rybku na dlhé dni na cestách, aby vám robila spoločnosť?

Pozri aj: Prečo samota prospieva nášmu zdraviu?

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov