Život nám občas kladie pod nohy prekážky a my nemáme na výber, len sa pozbierať a prekonať ich.

Tak je to aspoň vo väčšine prípadov. Istý muž sa však rozhodol, že to nenechá len tak. A keďže v Amerike sú bizarné žaloby celkom bežnou záležitosťou, na zoznam pribudla ďalšia. Muž menom Ernie Chambers sa rozhodol zažalovať Boha za to, že necháva toľko ľudí na svete tápať v útrapách.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prípad sa odohral ešte v roku 2008, keď sa pred súd postavil Ernie Chambers. Nešlo však o bežný súdny proces, pretože Ernie sa rozhodol zažalovať Boha. Snažil sa domôcť spravodlivosti po tom, čo podľa neho všemohúci napáchal neprávosti na miliónoch ľudí po celom svete, keď dopustil, aby ich postihli záplavy, tornáda a iné ničivé pohromy. Zvláštne je, že súdneho procesu sa muž dočkal, a to napriek tomu, že jeho oponent sa očividne pred sudcu nemohol dostaviť, ani sa hájiť.

Napokon však bol prípad zrušený, nie však kvôli jeho absurdite, ale preto, lebo trvalé bydlisko obžalovaného nemohlo byť zistené. Chambers svoj skutok obhajoval tým, že súd predsa verí v Boha. A keď v neho verí, vie, že je všade. A keďže Boh je všetko a je všade, musí vedieť aj o tom, že čelí obžalobe. Pred súdom však s týmto argumentom neobstál.

Ernie Chambers, to Channel 8 News: "I will do everything in my power to remove Senator Bill Kintner from the Legislature."Challenge accepted.

Gepostet von Ernie Chambers am Freitag, 5. August 2016

Okrem toho, jeho cieľom údajne nebolo vyhrať súdny proces. Jeho cieľom bolo dosiahnuť, aby sa na súd mohol obrátiť každý, s akoukoľvek záležitosťou, či už chudobný alebo bohatý človek. Tvrdí, že podľa neho by mal mať ktokoľvek právo podať žalobu na kohokoľvek a hájiť svoje práva a záujmy. Dokonca aj pokiaľ ide o Boha.

Niektoré zdroje však uvádzajú, že Chambers poukazoval na pravý opak, a to na to, aké smiešne a nezmyselné žaloby ľudia podávajú. Nech už však boli Ernieho dôvody a motívy akékoľvek, isté je, že sa mu podarilo získať si pozornosť médií po celom svete. Okrem toho je však známy aj tým, že sa zasadzuje proti policajnej brutalite.

Gepostet von Ernie Chambers am Donnerstag, 28. Mai 2015

Ernie ani zďaleka nie je jediným človekom, ktorý podáva zvláštne žaloby. Na Boha niekto podá žalobu takmer každý rok a istý muž sa dokonca pokúšal od Boha vysúdiť odškodné v závratnej výške, ani on sa však so súdnym procesom neprepracoval príliš ďaleko. Svet je však taký plný absurdít, že by hádam ani nebolo prekvapením, keby to odškodné niekto skutočne získal.

Pozri aj: 10+ zázrakov, ktoré nemajú žiadne racionálne vysvetlenie, no skutočne sa stali

all-that-is-interesting
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov