Nedá sa predvídať kedy, kde a akým spôsobom natrafíte na človeka, ktorý sa stane vašou láskou.

Možno ten človek žije na opačnom konci sveta. Možno ten pravý človek stvorený ako pre vás skutočne niekde existuje, no zatiaľ o ňom ani netušíte. Dnes je to však už o niečo jednoduchšie, než pred desiatimi či dvadsiatimi rokmi, pretože máme možnosť spoznávať ľudí prostredníctvom internetu. Aj keď je to síce jednoduchšie, o to múdrejšie musíme robiť svoje rozhodnutia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Niektorým ľuďom sa skutočne podarilo nájsť svoju lásku cez internet. A ako? Ak to chcete skúsiť aj vy, riaďte sa týmito 8 radami.

Neponáhľajte sa

Toto pravidlo platí nielen pre známosti cez internet, ale aj v realite. Ak niekoho stretnete, nemôžete očakávať, že si s vami na ďalší deň bude chcieť založiť rodinu. Nanešťastie, neexistuje niečo také ako láska po prvej správe. Aby ste sa skutočne spoznali, je vhodné stretnúť sa aj v realite. Až tak zistíte, čo daná osoba vo svojom profile ukrýva, čo uviedla nepravdivo alebo či sa máte o čom rozprávať aj mimo správ.

Dbajte na výber správnej fotografie

Sociologička Jessica Carbino sa zamerala na vplyv fotografie na profiloch užívateľov sociálnych sietí a vybrala tie, ktoré potenciálneho partnera zaujmú najviac. Tvrdí, že ideálne je, ak je fotografia jasná farebná a je na nej jedinec sám, prípadne s domácim miláčikom. Ak sa na fotografii usmievate, naznačujete úprimnosť a otvorenosť a netreba zabúdať ani na to, že s make-upom to netreba preháňať. Ak hľadáte niečo vážne a nie stretnutie na jednu noc, vhodné nie sú ani príliš odhaľujúce a vyzývavé fotografie.

pexels.com

Zaujímavé informácie

Druhým najdôležitejším krokom je vyplnenie informácií v profile. Čím viac zaujímavostí o sebe uvediete, tým je pravdepodobnejšie, že vás osloví niekto s podobnými záujmami. Sociologička okrem toho výrazne odporúča vo svojom profile uvádzať len pravdivé informácie.

Buďte iniciatívni

Je síce pekné, ak sa ten druhý ozve ako prvý, nečakajte to však vždy. Prejavte iniciatívu a napíšte vy. Tá druhá osoba možno len práve nedokáže prekonať svoju hanblivosť. Okrem toho, ak neodpíše, nemusíte ďalej strácať čas čakaním a viete, že sa treba pohnúť ďalej. Každý má svoje preferencie, za žiadnych okolností však nikoho neporovnávajte s bývalým partnerom.

Stretnutie v realite

Kým vyčkávate a premýšľate, či dotyčnú osobu pozvať von alebo nie, možno sa odhodlá pozvať ju niekto iný. Okrem toho môže hroziť, že všetky témy na diskusiu vyčerpáte online a v realite už nebudete mať veľmi o čom hovoriť. A tiež kým sa bavíte online, máte dostatok času na to, aby ste si vytvorili o osobe ilúziu, ktorá so skutočnosťou nemusí mať nič spoločné. Odložte snívanie bokom a vyrazte si spolu von.

pexels.com

Zvážte riziká

Iste ste už o podobnom prípade v médiách počuli. Ak vám niekto naznačí, že by vás rád videl, neznamená to, že musíte nasadnúť na lietadlo a letieť za ním/ňou na druhý koniec sveta. Nikdy neviete, aké má osoba úmysly a vy možno skončíte v cudzej krajine so zlomeným srdcom a s prečerpanými úsporami. Ak sa však predsa len rozhodnete ísť, naplánujte si cestu tak, ako by ste si naplánovali akýkoľvek iný výlet.

Nebojte sa klásť otázky

Ak sa stretávate s niekým z internetu, pýtajte sa na všetko, čo chcete vedieť. Nikto nie je rád, ak ho neskôr prekvapí, že dotyčná osoba je päťkrát rozvedená, má osem detí a okrem vás sa stretáva s ďalšími troma ľuďmi. Pýtať sa však hneď na prvom stretnutí na iné známosti nemusí byť najlepší nápad.

pexels.com

Neberte si všetko príliš k srdcu

Ak ešte len začínate, nie ste tej druhej osobe nič dlžní. Okrem toho, stretnutia nemôžu byť vždy len dokonalé a každému sa stane, že sa obleje alebo zakokce. Neberte to príliš vážne a nebúchajte si hlavu o stenu, ak nevyjde všetko presne podľa vašich predstáv.

Podarilo sa vám už zoznámiť sa s niekým cez internet?

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov