Mnoho vecí sa v živote ľahšie vraví, než robí. A to platí dvojnásobne najmä v prípade všetkých tých rád, ktoré nám majú pomôcť v oblasti nášho sebavedomia, vzťahov a lásky. Ako zbaliť dievča či chlapca v pár krokoch, čo robiť, a naopak, čomu sa radšej vyhnúť. Nerobíme si to ale zbytočne komplikované len my sami?

Pravdou je, že žiadny návod ako niekoho „zbaliť“ či zaujať neexistuje. Proste sa to stane a nie je nič nové, ak napíšem, že sa to stane, keď to budete najmenej čakať. Ale premýšľali ste už niekedy nad tým, prečo je to tak? Ja myslím, že je to nami, tým ako myslíme a konáme.

Článok pokračuje pod videom ↓

Keď nikoho nehľadáme, sme to predsa my, nesnažíme sa niekomu zapáčiť. Venujeme sa vlastným koníčkom, chodíme na koncerty, ktoré sa páčia nám, obliekame sa tak, ako chceme. Vytvárame si vlastné sebavedomie. A to je práve prvým krokom na ceste, ako sa cítiť prirodzene sebavedomo aj v prítomnosti opačného pohlavia. Keď budeme spokojní sami so sebou, až vtedy sa môžeme cítiť dobre v spoločnosti iných, no nie?

Dávaj pozor na detaily

Ak sa chceš cítiť dobre, základom je osobná hygiena. Však vieš, sprcha aspoň raz za deň nie je na škodu a ak to spojíš s umývaním zubov, si na dobrej ceste, ako sa stať sebavedomým človekom! Netreba zabúdať ani na čisté a ostrihané nechty a dobrá rada na záver znie: tie jemné fúziky, čo si pestuješ od trinástich, daj preč!

Vybuduj si štýl

styl

Štýl je dôležitý, koniec koncov, aj ním sa odlišujeme od ostatných a veľkou časťou sa podieľa na prvom dojme. Netreba však zabúdať, že menej je niekedy viac. Čisté a jednoduché línie môžu zaujať rovnako ako prekombinované či inak extravagantné kúsky. Opäť je to ale len vecou vkusu. Každý sme iný a ak sa cítiš dobre v tých kožených gatiach, tak si ich pokojne daj.

Makaj!

turistika

Nemusíš vyzerať ako Arnold, ale byť v zdravej kondícií rozhodne nie je na zahodenie. Nemáš rád posilňovne? Možností je predsa mnoho! Plávanie, snowboarding, lyžovanie, bicyklovanie, turistika či horolezectvo. Každá jedna z týchto aktivít ti zaručene zlepší náladu a odľahčí ťa od bežných starostí. A napokon, nikdy nevieš, kde môžeš stretnúť tú pravú.

Aj to, čo nepovieš, sa počíta

laska

Neverbálna komunikácia ide ruka v ruke s tou verbálnou. Nezabúdaj, že úsmev je vždy lepší než zamračená tvár. A čo je hlavné, snaž sa udržiavať s osobou, s ktorou sa rozprávaš očný kontakt. Nemusí to byť stále, stačí len v krátkych intervaloch.

Nájdi v sebe to dobré

Ak chceš, aby ťa ľudia vnímali pozitívne, musíš začať od seba. Skús si povedať, čo je na tebe to dobré a hocikedy, keď sa budeš cítiť neistý, zopakuj si to. Sebavedomie nemôže vyžarovať vonku, pokiaľ nevyžaruje z nášho vnútra.

Riskuj

prekvapenie

Občas je fajn vyjsť z našej komfortnej zóny a trošku zariskovať, prekonať samého seba. Ak sa ti niekto páči, oslov ho, skús sa napríklad len pozdraviť. Niekedy je skutočnosť totiž lepšia, než predstavy, ktoré si o nej vytvárame v hlave. Možno to vôbec nedopadne zle, ale naopak, možno sa aj z malej veci stane veľká. Jednoducho, skús zmeniť „nemôžem“ na „môžem“.

Celé tajomstvo prirodzeného sebavedomia tkvie v akceptácií seba samého. Pokiaľ nezačneš mať rád seba, ako ťa môžu mať radi ostatní? Nezabúdaj, že nikto nie je dokonalý, a tak ako máme všetci chyby, máme aj dobré vlastnosti. A tie aj tak vždy vyhrávajú.

Pozri aj: 30 SPÔSOBOV, AKO MILOVAŤ. A NIE, NEMAJÚ SO SEXOM NIČ SPOLOČNÉ

Psych.sk (Barbora Š.), iheartintelligence.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov