Každý z nás, bez ohľadu na pohlavie, má určité predstavy, ako by mal dokonalý vzťah fungovať. Ak sa tieto myšlienky stanú skutočnosťou, o to viac si spoločné chvíle užívame a krivka spokojnosti smeruje nahor. Nie všetci však zdieľame rovnaké potreby a tie sa menia od rôznych typov ľudí.

Už ste sa niekedy stretli s alfa ženou? Vraj, ak takú zbadáte, budete to vedieť okamžite. Vycítite to. Rozdiel medzi ženami a alfa ženami je aj v ich potrebách, ktoré majú vo vzťahoch. Vyznačujú sa vyššími nárokmi a zdravým sebavedomím. Spočiatku sa môžu zdať príliš autoritatívne a panovačné, no keď im dáte čas, zistíte pravý opak. Takéto ženy majú svoje vášne, ambície, motivácie, sebavedomie, charizmu a akúsi vnútornú iskru, ktorá z nich vyžaruje.

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno sa vám zdá, že vzťah s takouto ženou môže byť náročný a neharmonický, no v skutočnosti sú možno alfa ženy, ženami novej, dnešnej doby, ktoré túžia po úspechu a zaslúženom uznaní. Jednoducho, ak chcete práve s takouto ženou vybudovať zdravý a dlhotrvajúci vzťah, nemali by ste zabúdať na jej potreby a jej osobnosť. Pomôckou vám môže byť aj tých šesť potrieb, ktoré sú pre alfa ženy typické.

Nezávislosť

nezavislost
Pixabay

Pre alfa ženy je nezávislosť jednou z najdôležitejších priorít. Je to tým, že vo svojom živote dosiahli mnoho úspechov, či už osobných alebo profesijných alebo sa len jednoducho naučili žiť samé, bez inej pomoci. Sú odhodlané a motivované, a len málokedy dovolia vstúpiť inému človeku do ich života. Neznamená to však, že sú odsúdené na život v osamelosti. Alfa ženy potrebujú partnera, ktorý im dovolí rozhodovať o ich záležitostiach samostatne a ktorý bude plne rešpektovať ich priestor.

Rešpekt

Už v predchádzajúcom odseku sme načrtli potrebu rešpektu. Alfa ženy chcú byť rešpektované, a zároveň aj mať partnerovu dôveru v ich rozhodnutia. Je to však vzájomné, ak chceme rešpekt získať, musíme ho aj mať k ostatným.

Výzva

vyzva
Pixabay

Alfa žena nemá rada stereotyp. Chce prekonávať samú seba a svoje limity, preto aj od svojej polovičky podvedome vyžaduje určité výzvy. Nové zážitky, netypické spôsoby trávenia voľného času alebo čokoľvek, čo ponúka istú dávku vzrušenia je jej súčasťou života.

Úprimnosť

Každý vzťah by mal byť postavený na úprimnosti, o to viac, ak ide o vzťah s alfa ženou. Len veľmi ťažko totiž dokáže odpustiť klamstvo, alebo v tom horšom prípade, neveru. Žiadne výhovorky či ospravedlnenia nebudú postačujúce a čoskoro z takéhoto vzťahu napokon unikne. Alfa ženy poznajú svoju hodnotu a cenia si seba a svoj čas natoľko, že ho nebudú márniť s niekým, kto si ich nezaslúži.

Smiech

Pixabay
Pixabay

Alfa ženy na sebe pracujú tvrdo, no o to viac si vedia užívať svoj voľný čas. Hľadajú niekoho, kto ich po náročnom dni rozosmeje a rozveselí. Niekoho s kým zabudnú na bežné starosti a vychutnajú si spoločný čas.

Zodpovednosť

Aj keď je pravdou, že alfa ženy majú svoje vlastné názory, pevnú vôľu a nezávislosť, neznamená to, že majú vždy pravdu a konajú správne. A práve to je dôvodom, prečo by po ich boku mal stáť niekto, kto im povie svoj názor alebo poskytne radu. Niekoho, kto ich netlačí do konkrétnych rozhodnutí, ale im ukazuje akým smerom by sa mohli vydať.

Aj keď sme uviedli šesť typických potrieb alfa žien, asi najviac ich charakterizuje túžba po nezávislosti a vlastnom priestore. Spolužitie s nimi môže byť občas zložité, no rozhodne prináša aj mnoho nezabudnuteľných a pekných okamihov.

Pozri aj: EXISTUJE AŽ 5 ŠTÁDIÍ LÁSKY, NO VÄČŠINA ĽUDÍ SA DOSTANE LEN NA TRETIU. STE MEDZI NIMI AJ VY?

Psych.sk (Barbora Š.), iheartintelligence.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov