Zabehnúť maratón, odcestovať a už nikdy sa nevrátiť, precestovať stopom Európu... to sú všetko nápady, ktoré môžu vyzerať naozaj zaujímavo, až kým sa nad nimi nezamyslíme a nezistíme, že obsahujú nejedno "ale".

Všetci máme tie nápady, o ktorých si myslíme že sú skvelé, ale keď ich zrealizujeme, v skutočnosti zistíme, že to bola kolosálna hlúposť. Užívatelia portálu Reedit dostali nedávno jednoduchú otázku: „Čo vyzerá super, až kým to nevyskúšaš?“ A ich odpovede sú naozaj na zamyslenie. Nech už máš na svojom zozname želaní čokoľvek, nevrhni sa do toho bezhlavo a najskôr si prečítaj nasledujúce nápady, ktoré sú síce lákavé, no ich konečný dôsledok by sa ti nemusel vyplatiť.

Článok pokračuje pod videom ↓
Pexels

Mať vzťah so svojim najlepším kamarátom/najlepšou kamarátkou

Je to dvojsečná zbraň. Vyzerá to ako nádherný príbeh, keď sa dvaja pre seba najdôležitejší ľudia, stanú párom. Ale presne ako opýtaní povedali, ak sa takýto vzťah neskončí dobre, stratíš oboje, lásku aj najlepšieho kamaráta. Pýtaš sa teda čo robiť, ak chceš predsa len randiť so svojím kamarátom/kamarátkou a nechceš tým zničiť vaše priateľstvo? Vždy pamätaj, že komunikácia je základ vzťahu, či už kamarátskeho alebo milostného. Počúvaj to, čo sa ti snaží povedať a na druhú stranu sa neboj byť otvorený voči nemu. Neber svojho partnera ako samozrejmosť len preto, že ste najlepší kamaráti.

Pexels

Nájsť si prácu, ktorá vyžaduje veľa cestovania

Vo filmoch to síce vyzerá skvele, no skutočnosť je iná. Väčšinu času stráviš na letiskách, v lietadlách, v taxíkoch, na schôdzach a jedením hnusného jedla, zatiaľ čo budeš robiť to všetko ostatné. Väčšina ľudí chce opustiť svoj domov, aby spoznali svet. Práca v zahraničí vyzerá ako sen a skvelá príležitosť na spoznávanie nových ľudí. Avšak takáto práca má od cestovania ďaleko, pretože máš naozaj obmedzený čas na spoznávanie krajiny, pretože si budeš musieť zvykať na nových kolegov, pracovné prostredie a kultúru. Predtým, než sa rozhodneš, že chceš prácu, ktorá vyžaduje cestovanie, rozmysli si, či ti to naozaj vyhovuje. Ak si človek, ktorý má rád nedeľné obedy s rodinou a nakupovanie s kamarátmi, toto asi naozaj nebude pre teba.

Pexels

Vlastniť drahé auto ako chudobný človek

Človek, ktorý si ledva zarobí na to, aby uživil sám seba, si chce kúpiť luxusné auto. Toto je len príklad. Mnoho ľudí ťažko pracuje a šetrí si peniaze na to, aby si kúpili značkovú kabelku alebo hodinky. Možno v tom nájdu potešenie, ale na ako dlho? Hľadajú trvalé potešenie v materiálnych veciach, no zabudnú, že toto nadšenie opadne naozaj rýchlo. Výčitky vždy prídu až po nejakej dobe, keď si uvedomia, že tie peniaze sa dali utratiť oveľa lepšie. Niekedy musíme byť pri rozhodovaní oveľa praktickejší a myslieť viac do budúcnosti a keď rozhodujeme o tom, čo si chceme kúpiť.

Pexels

Nepracovať a nevzdelávať sa

Vyzerá to ako bezhraničná sloboda, ktorú všetci chceme od práce, školy a ľudí. Predstavujeme si šťastné momenty, ktoré by sme mohli zažívať, keby s tým všetkým skončíme a že by sme si mohli robiť všetko, čo chceme. Môže to síce na začiatku vyzerať ako raj, ale čoskoro zistíme, že v skutočnosti nie je. Predstav si, že celé dni len ležíš na gauči, piješ kávu a pozeráš telku, čo by bol tvoj zmysel života? Naozaj by si chcel prežiť život tak? Všetci potrebujeme nejaký životný cieľ, je potrebné sa stále vzdelávať, pretože len tak môžeme zistiť, čo vlastne chceme. Učením spoznáš lepšie aj samého seba, či si lepší v ekonomike, alebo či by si sa mal radšej venovať umeniu. Keď už raz zistíš, čomu sa chceš v živote venovať, až vtedy nájdeš slobodu a to v práci, ktorá ťa bude baviť.

Pexels

Zajedanie smútku

Každý má nejaký spôsob na zahnanie depresie a u väčšiny ľudí je to jedlo. Veľa ľudí sa snaží odmeniť sa, keď sa cítia smutno a jedia pri tom nezdravé veci. Veria, že endorfíny zo sladkostí im pomôžu a na druhý deň sa budú cítiť lepšie. Pravda je však iná. Prejedanie sa nevylieči smútok, spôsobí len priberanie a bolesti brucha. Naopak, ak chceš prekonať smútok, musíš sa postaviť problému čelom a napraviť ho. Je v poriadku dať si kúsok čokolády, ak si smutný, ale prejedanie sa nič nevyrieši.

Pexels

Samozrejme, že vzdať sa hlúpych nápadov neznamená vzdať sa svojich snoch. Na tých naďalej pracuj, ale pred tým, než sa nabudúce vrhneš bezhlavo do plnenia svojho zoznamu prianí, zamysli sa, či tvoje sny nevyzerajú lákavo len kým ich nezrealizuješ.

Pozri aj: 20 NAJŠIALENEJŠÍCH A NAJOJEDINELEJŠÍCH DUŠEVNÝCH PORÚCH, PRI KTORÝCH NEBUDE VERIŤ, ŽE NAOZAJ EXISTUJÚ

interez.sk (Ivana G.), lifehack.org
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov