Takmer polovica všetkých manželstiev končí rozvodom a štatistiky sú ešte horšie, ak sa niekto sobáši opäť.

Ako je možné, že kedysi manželstvá vydržali omnoho dlhšie? Ukázalo sa, že naši predkovia boli ochotní vyskúšať veľa bláznivých metód, aby manželstvo zachránili. Návšteva poradcu? Nuda, tieto metódy sú oveľa zvláštnejšie, než si dokážete predstaviť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Milujte sa pred kňazom

V 16. storočí bol rozvod vnímaný ako urážka Boha. Nech sa už dialo čokoľvek, žena nesmela opustiť svojho muža. Pokiaľ nežila vo Francúzsku. V tejto krajine mala žena právo na rozvod, ak bol muž impotentný. Ak chcel muž manželstvo zachrániť, musel dokázať, že impotent nie je, a to pred súdom. Muž sa najprv musel vyzliecť pred skupinou inšpektorov, ktorí jeho orgán ohmatávali, aby otestovali elasticitu a pohyblivosť. Následne museli skočiť do postele a pomilovať sa pod dohľadom kňaza a chirurga.

Keď muž zvládol ejakulovať do manželky, zachránil manželstvo. Ženy však robili všetko preto, aby dosiahli svoje a často manžela obvinili, že sa pokúšal použiť prsty. Veľa mužov však nezvládlo napätie vzhľadom na to, aká zvláštna bola celá situácia. Ponížili sa pred porotou a potom pred celým mestom, keďže správy sa šírili rýchlo.

Donúťte manželku vypiť špinavú vodu

Istá časť Biblie manželom odporúča jasný spôsob, ako vyriešiť svoje problémy – muž by mal svoju manželku donútiť vypiť špinavú vodu. Keď muž verí, že ho manželka podvádza, ale nevie to dokázať, mal by ju zaviesť za kňazom. Ten naplní misu svätenou vodou a prachom a požiada ženu, aby odprisahala, že muža nepodviedla. Následne mala vodu z misy vypiť. Ak by žena muža podvádzala, malo by sa jej nafúknuť brucho a stehná roztiahnuť od seba. Ak muža nepodvádza, pokojne odkráča preč.

pexels.com

Zamknite sa na dva týždne do jednej miestnosti

Rumuni mali metódu na záchranu manželstva, ktorá dokonca aj fungovala, tzv. „rozvodovú miestnosť“. Od roku 1572 až do roku 1867, keď manželia zvažovali rozvod, navštívili kostol v Biertane a strávili spolu zamknutí v miestnosti dva týždne. Manželia museli zdieľať všetko, jednu posteľ, jednu stoličku, jeden tanier, dokonca aj jeden príbor. Ak po 14 dňoch ešte stále chceli rozvod, mali to povolené. Aj keď to znie zvláštne, metóda fungovala. Za celý čas, čo rozvodová miestnosť fungovala, rozviedlo sa len jediné manželstvo.

Vyhrážajte sa, že manželku zabijete

Takmer v každej kultúre sa v istom období riešili manželské problémy vraždou. Ženy s manželom ostávali zo strachu z toho, čo by im mohol legálne vykonať. V niektorých krajinách to nie je až také neaktuálne. Vo Francúzsku mal muž právo zavraždiť svoju manželku až do roku 1975. Kódex hovoril, že ak muž pristihol ženu pri cudzoložstve, mal právo zabiť ženu, aj jej milenca.

V niektorých častiach Indie sa na tom dodnes nič nezmenilo. Akt upaľovania žien je taký častý, že dostal aj svoje pomenovanie, a to „upaľovanie nevesty“. Niektorí muži žiadajú od ženy a jej rodiny peniaze a ak nezaplatia, za trest ženu upália. Údajne je každý mesiac vlastným manželom upálených až 70 žien.

pixabay.com

Súd kvôli sexu

Ak partner prestal podávať výkon v posteli podľa vašich predstáv, môžete od neho žiadať odškodné. Istá žena z francúzskeho Nice už mala dosť nedostatočného entuziazmu zo strany manžela, zažalovala ho preto za 21 rokov zanedbávania manželských povinností. Zažalovala ho za to, že jej odopieral niečo, na čo mala právo. Zvláštny spôsob nazerania na lásku. Žena súd vyhrala a muž jej musel zaplatiť. Mimochodom, nejde o zastaraný prípad zo stredoveku, odohral sa v roku 2011.

Manželské nemocnice

Čína má celkom výrazný problém s podvádzajúcimi manželmi. Prieskumy tvrdia, že až 60% dospelej populácie sa dopustilo nevery a viac než polovica párov zvažuje rozvod do piatich rokov od uzavretia sobáša. Majú však jedinečné riešenie. Nemocnice pre manželov.

Je to miesto, kde pár pracuje na svojich problémoch. Na problémoch spolu pracujú manžel a manželka, ale aj manželka a milenka. Ľuďom na týchto miestach je jasné, že manžel svoju ženu podvedie. Chcú však, aby všetko šlo čo najhladšie. Čo je na tom najhoršie? Manželky sa tu učia variť a líčiť sa. Manželské nemocnice si totiž myslia, že ak sa manžel začne obzerať po iných ženách, je to zrejme preto, že vaše knedličky sú suché.

pixabay.com

Manželstvo a zmluva

Je to niečo ako vyberať si auto na lízing. Až na to, že v tomto prípade to nie je auto, ale manželka. Hlavnou myšlienkou je, že manželstvo by malo byť krátkodobým kontraktom, ktorý sa každých niekoľko rokov obnovuje. Ak je dvojica spokojná, podpíše zmluvu na ďalších sedem rokov. Ak sa im niečo nepozdáva, podajú si ruky a každý môže ísť vlastnou cestou. Našťastie, zatiaľ nejde o zákon, ľudia však o tejto možnosti diskutujú.

Predajte svoju manželku

V 18. a 19. storočí príslušníci nižšej triedy v Británii, ktorí nedokázali spolu vychádzať v manželskom zväzku, riešili problémy svojsky. Na námestie vyložili stoličku, manželka si na ňu sadla a aukcia mohla začať. Manžel svoju ženu predal tomu, kto ponúkol najviac, aj keď ponuky väčšinou neboli vysoké. V istom prípade muž ženu predal za 20 shillingov a psa. Prekvapivo, s predajom súhlasila väčšinou aj žena. Predpokladala, že ktokoľvek s trochou peňazí navyše s ňou bude zaobchádzať lepšie ako manžel.

pixabay.com

Bojujte na život a na smrť

V stredovekom Nemecku rozhádaný pár zavreli do arény, dali im zbrane a nechali ich, aby sa pozabíjali. Mesto sa na súboj pripravovalo celý mesiac a samozrejme, diváci nesmeli chýbať. Muž dostal kyjak, žena vrece kameňov a jednoducho sa trieskali, kým niekto neprehral. Aby sa nepovedalo, pokúšali sa o férovosť. Muž musel bojovať z jamy a smel používať len jednu ruku.  Ľudia, ktorí si zvolili radšej túto možnosť, ako manželstvo, sa zrejme museli veľmi nenávidieť.

Odoprite žene právo na rozvod

Tak táto metóda nezlyhá asi nikdy. Ukázalo sa, že jedným z dôvodov, prečo počet rozvodov stúpa, je, že ženy dostali právo o rozvod požiadať. Kedysi ľudia museli podstupovať šialené veci, pretože žena nemala na výber. Muž mohol požiadať o rozvod takmer z akýchkoľvek dôvodov, pre ženu bol však rozvod takmer nemožný. Všetko sa zmenilo, keď ženy začali nadobúdať svoje práva, vrátane práva opustiť tyranského manžela. Počet rozvodov vzrástol, počet samovrážd však klesol o 20%.

pixabay.com

Aký spôsob záchrany manželstva by ste zvolili vy?

Pozri aj: Toto je 10 najšialenejších a najbizarnejších faktov o smrti a zomieraní z obdobia stredoveku

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov