Foto: MovieStillsDB

Ucelený pohľad na výtvor dokážeme získať až s odstupom, napríklad času. A niekedy to môže predstavovať aj dlhých 15 rokov.

Americký sitkom Priatelia (Friends) sa tešil veľkej obľube už od jeho vzniku a situácia sa nemení ani dnes. Zábavné príbehy šiestich hlavných hrdinov si aj naďalej dokážu získať fanúšikov z celého sveta. Jeho tvorcovia ale nie sú úplne spokojní so svojím dielom. Po mnohých rokoch úprimne prehovorili, čo by na ňom najradšej zmenili. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Autori zamotaných príbehov Marta Kauffman David Crane boli neodmysliteľnou súčasťou všetkých desiatich sérií seriálu Priatelia, ktoré boli postupne odvysielané v rozmedzí rokov 1994 a 2004. O ich nespokojnosti s niektorými dejovými líniami informoval portál NME.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Joshua Osborne (@joshuaosborne87),

V uskutočnenom interview dvojica priznala, že v 236-tich epizódach nie je ani zďaleka všetko tak, ako by chceli. Svoju nespokojnosť prejavili najmä v spojitosti s detailami príbehov či vtipných okamihov, ktoré sa na televíznych obrazovkách odohrali.

Ako príklad si zvolili bláznivú Phoebe a obdobie, kedy sa rozhodli zblížiť ju s jednou z najzvláštnejších osôb v celom príbehu. Presnejšie šlo o muža, ktorý tajne sledoval jej sestru, dvojičku Ursulu. Ďalší z nápadov, ktorí ľutujú má byť podľa ich slov Ryan (v seriáli si zahral Charlie Sheen) a „romantický víkend„, ktorý strávil spolu s Phoebe, zatiaľ čo sa obaja nakazili kiahňami.

„Pri scéne so stalkerom sme museli vykonať až príliš veľa úprav, aby to celé zapadalo do seba,“ povedala Kauffmann pre popkultúrny portál The Hollywood Reporter.

„Je pre mňa omnoho náročnejšie užívať si krásne spomienky na tento projekt, keď viem, že sa v ňom nachádzajú aj okamihy, kedy si poviem: „O môj Bože, to sme skutočne dovolili? Toto sme tam vložili?“

Ako dodáva Crane, jeho pohľad na seriál s odstupom času je menej kritický, nakoľko si nespomína na celé dejové línie, z ktorých by bol zhrozený.

„Občas si v niektorom momente poviem: „Wow, skutočne?!“ a neskôr premýšľam nad tým, ako sme to mohli v priebehu desiatich minút vylepšiť omnoho lepším vtipom. Ale áno, niektoré epizódy sú lepšie, ako iné,“ hovorí Crane.

Zároveň bolo len pred nedávnom oznámené oficiálne stiahnutie seriálu Priatelia z platformy streamovacej služby Netflix. Fanúšikovia oň ale neprídu, pretože namiesto toho si ho diváci . budú môcť užiť na novej streamovacej službe od spoločnosti WarnerMedia – HBO Max, ktorej spustenie je naplánované na rok 2020.

NME, The Hollywood Reporter

Uložiť článok

Najnovšie články