Foto: Facebook/Dobrožrúti

Pár z Bratislavy odštartoval na Slovensku prvú Zero Waste pekáreň s prívetivým interiérom a bravúrnym nápadom.

Pred časom sme vás upozornili na pražský projekt bezobalu, ktorý sa stal českou národnou senzáciou. A dočkali sme sa aj u nás. Dobrožrúti odštartovali na Slovensku pred pár dňami prvú pekáreň tohto druhu. Okrem bezlepkového vegánskeho pečiva máte možnosť zakúpiť U Dobrožrúta sortiment na váhu od eshopu Bezodpadu a dizajnové, ekologické produkty pre život a domácnosť. 

Svoje pôsobenie v tejto filozofii odštartovali už so svojím blogom s názvom Dobrožrúti. V máji tohto roku však pokročili pri šírení ekologických myšlienok a na Slovensku tak vznikla pekáreň U Dobrožrúta. „Už dlhšiu dobu sa snažíme žiť aj v súkromí viac zodpovedne k životnému prostrediu a snažíme sa k tomu viesť aj našu dcéru.“ Na Slovensku by sme, samozrejme, uvítali aj viac podobných projektov, no už teraz sme na dobrej ceste, a to vďaka tejto dvojici, ktorá priniesla okrem progresívnej myšlienky aj prívetivé prostredie.

Z úspechu za veľmi krátke obdobie je zjavné, že Slováci Zero Waste filozofiu privítali s otvorenou náručou. A to, čo poteší viac než vedomosť, je, že robia niečo, čo je prínosom nie len pre spoločnosť, ale aj pre prostredie v ktorom žijeme. „Denne nám chodí veľa správ a veľmi sa tešíme, že ekológia a alternatívne stravovanie je tak zaujímavá téma. No a doterajší chod pekárne je úžasný! Ľudia k nám prúdia aj napriek tomu, že napríklad ešte nemáme logo.

Peknosti.. #dobrozruti #dobrokapsa #sleduj #cochvilatovypukne???

A post shared by Dobrožrúti (@dobrozruti) on

Nejedná sa len o vášeň, ale aj o osvetu. Čoraz viac ľudí nielen na Slovensku inklinuje k alternatívnym spôsobom stravovania a ochrane životného prostredia. „Chodia k nám ľudia, čo v tom majú jasno a prinesú si svoje nádoby, sáčky a to je skvelý pocit, ale prichádzajú aj ľudia, ktorí hľadajú informácie a sú ochotní pracovať na zmene.“ Aj napriek tomu, že Zero Waste je stále v rannom štádiu, zažíva vlnu slávy a už teraz sa teší popularite nielen v rámci internetu, ale aj samotného prevádzkovania. „Veľmi radi vysvetľujeme a objasňujeme a celé to má pre nás hlbší zmysel. Našou prácou prispievame k tomu aby sa naša dcéra mohla radovať z krásnej prírody a Zeme.

Dobrožrúti dokonca neostávajú len pri pôvodnej myšlienke, ale sú pevne rozhodnutí a pripravení posúvať sa vpred. „Sortiment sa postupne rozširuje. Jedna z našich misií je ukázať ľuďom, že ekológia a dizajn krásne môžu ísť ruka v ruke.“ A že nehovoríme len o chvíľkovom boome, záujem verejnosti dosvedčujú aj zakladatelia. Na otázku, či sú rozhodnutí posunúť sa aj do ďalších kútov slovenska s cieľom pokryť ešte väčšiu vrstvu záujemcov, odpovedali viac než jednoznačne. „Expandovať? No jasné! Takto o rok dáme repete?

Spolu s návštevníkmi a autormi tejto milej a sladkej pekárne, ktorá pohladí oko, dušu i žalúdok, sa tešíme aj my na ďalší pokrok a posúvanie sa našej krajiny vpred.

Pozri aj: Vo Švédsku otvorili prvý obchodný dom, kde kúpite len použité a obnovené veci

Uložiť článok

Najnovšie články