Pokiaľ patríte k milovníkom leta a tradičnej slovenskej kuchyne, recepty od známej foodblogerky a autorky niekoľkých kuchárskych kníh, Veroniky Čopíkovej, by ste mali určite poznať.
Pod prezývkou Lenivá kuchárka už niekoľko rokov pripravuje jednoduché, no veľmi chutné recepty, ktoré by v lete nemali chýbať ani na vašom stole. Všetko potrebné na prípravu, vrátane čerstvého ovocia a kvalitných výrobkov privátnej značky K-Bio, nájdete v Kauflande.

Leto ako u babičky
Hoci sa Lenivá kuchárka k vareniu a pečeniu dostala až po vysokej škole, rýchlo sa pre ňu stali obľúbenou formou meditácie. Tajomstvom úspechu sú pre ňu kvalitné ingrediencie a rýchla príprava. Jej jahodová bublanina je dôkazom, že recepty našich starých mám tu budú s nami večne. A že bez jahôd by ani nebolo leto.
Jahodová bublanina podľa Lenivej kuchárky
Suroviny:
4 vajcia
130 g trstinového cukru K-Bio
100 ml repkového oleja
100 ml smotany na šľahanie
100 g hladkej pšeničnej múky
100 g polohrubej pšeničnej múky
20 g kukuričného škrobu
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
štipka soli
hrsť jahôd
práškový cukor
Postup:
V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s trstinovým cukrom na svetlú penu (3 – 5 minút). Pridáme repkový olej a smotanu na šľahanie izbovej teploty, metličkou ručne premiešame. V menšej miske zmiešame preosiatu hladkú a polohrubú múku s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Suché ingrediencie pridáme k žĺtkovej zmesi a ručne premiešame metličkou, aby sa ingrediencie spojili. Na záver do cesta jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme nakrájanými jahodami. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme približne 35 minút. Bublaninu necháme vychladnúť a pred servírovaním ju posypeme práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť.

Vedeli ste, že…?
Bioprodukty nemusia byť vôbec drahé. Ak siahnete po produktoch značky K-Bio, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande, na kvalitu sa môžete vždy spoľahnúť. Neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy, napriek tomu ich v Kauflande kúpite za výhodnú cenu. Vďaka pestrej ponuke potravín, ale aj ovocia a zeleniny v biokvalite, sa môžete stravovať zdravo a chutne každý deň, a nielen v lete.
Košické vianočné trhy nám vyrazili dych. Oškvarky z kapra za 15 eur ľudia ospevujú, cibuľa za 1,5 eura prekvapila
Cheeseburger za 0 €: Boli sme na otvorení horúcej novinky. Sľúbili 1 000 jedál zadarmo, poriadne nás sklamali
Expert na hypotéky: Ľudia preplácajú úvery aj o stovky eur mesačne, ktoré vedia ušetriť. Pozor na kreditky či hazard
Mesiac som žila zo 4,57 eura na deň: Potraviny ma stáli len 128 eur, podarilo sa mi to vďaka tomuto triku a bez obmedzovania
Klobása či placky stoja aj 12 eur, novinkou je výhodné menu. Boli sme na trhoch v Bratislave, takéto sú tohtoročné ceny
42 rokov hnila doma vo svojej posteli: Hedviga zomrela a zápach rozkladajúceho tela susedov nerušil. Nikto si to nevšimol
Navštívili sme nádhernú slovenskú dedinu, jedinú svojho druhu. Redaktorka vyskúšala novú linku Košice – Bratislava
Porsche sa na ojazdených pneumatikách rútilo až 150 km/h. Po náraze začalo horieť, Paul Walker vtedy ešte žil
Matúš prešiel vyše 25-tisíc kilometrov: Na výkaly v prírode treba lopatku, servítky zobrať so sebou. Slováci tomu nerozumejú










Nahlásiť chybu v článku