Photo by lalesh aldarwish from Pexels

Nenechajte sa zmiasť.

Keď sa raz nejaký vzťah skončil, určite to malo nejaký dôvod, a je preto otázne, či má zmysel obnovovať ho a dávať niekomu druhú šancu. Naši ex to však niekedy skúšajú. Ak sa vám začal po dlhšom čase ozývať, nenechajte sa zmiasť. Možno mu totiž vôbec nejde o obnovenie vášho vzťahu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo to potom títo ľudia robia? 8 možných dôvodov skvele vystihol portál Your Tango. 

#1 Má príliš bujnú fantáziu

Či sa to niekomu páči alebo nie, muži často fantazíruju o ženách, ktoré zazreli čo i len naraz (napr. v obchode na nákupe), videli ich v televízii, zazreli ich niekde online alebo – o svojich ex. Ak vás považuje za atraktívnu, možno na vás stále často myslí, a preto vám napísal. Je za tým teda len túžba, nič viac. 

#2 Cíti sa osamelo

Keď sa muž cíti osamelo alebo jednoducho pod psa, napísať vám je skvelá príležitosť, ako si pomasírovať ego. Keď odpíšete, nadobudne presvedčenie, že sa oňho stále zaujímate, a hneď sa bude cítiť lepšie. To, že ste odpísali raz, je preňho dostatočne uspokojivé, a nemá jediný dôvod pokračovať v ďalšej konverzácii. Mnoho žien toto berie ako signál, že sa pokúša obnoviť vzťah, ale nie. Toto je (žiaľ) spôsob, akým premýšľa množstvo mužov. 

#3 Práve sa pred niekým predvádza

Možno o vás práve niekomu povedal a nezabudol podotknúť, že by vás mohol mať späť hneď, keď si zmyslí. Preto vám napísal a dúfa, že mu do niekoľkých minút odpíšete – aby sa mohol pochváliť, že mal pravdu. 

#4 Má sentimentálnu chvíľku

Nemávajú ich len ženy, bežné sú aj u mužov. Možno o vás práve premýšľal a spomenul si na to, ako mu s vami bolo dobre. Preto vám napísal a uistil sa, že sa vám vodí dobre. Dobrá správa je, že mu na vás možno stále záleží. Zlá je, že sa chcel naozaj len uistiť, že ste v poriadku, a do niekoľkých minút aj zabudne na to, že vám napísal. 

pexels.com

#5 Vypil si

Asi každý z nás tu niekedy bol. Keď si človek vypije, písať správy svojim ex sa javí ako skvelá aktivita. Pod vplyvom alkoholu vám preto napísal – či už preto, že ste mu v danom momente chýbali, alebo preto, že mu v danom momente chýbali všetko jeho ex za posledných 10 rokov. 

#6 Práve sa s niekým rozišiel

Niekto mu práve zranil jeho ego a uvedomil si, že pri vás by sa mu niečo takéto možno nikdy nestalo. V snahe zahojiť si emocionálnu ranu vám preto napíše – s istotou, že dostane odpoveď. Opäť sa však vyparí, akonáhle mu bude lepšie. 

#7  Vidí, že sa vám darí

Pravdepodobne by bol najradšej, keby ste strávili ďalšie roky tým, že kvôli nemu budete plakať do vankúša. Keď sa ale dozvie, že sa vám darí, že ste šťastná, alebo že – nedajbože – máte novú známosť, pocíti urgentnú potrebu opäť vám zruinovať život. 

#8 Naozaj chce niečo vyriešiť

Najmenej pravdepodobná možnosť, ktorá je veľmi ojedinelá, no samozrejme, môže sa stať aj toto. Možno sa naozaj zmenil a chce vás o tom presvedčiť. V tom prípade však aj vyvinie nejakú snahu a neodradí ho, keď mu na prvú správu neodpíšete. Hneď v úvode vám dá najavo, že ho mrzí, čo sa stalo, a že to túži napraviť. Bude vám písať pravidelne, skúsi vám zavolať a požiada vás o stretnutie. Keď jednoducho človek niečo chce, ide si za tým a nedáva zmiešané signály. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov