Hovorí sa, že ženy sú z Venuše a muži sú z Marsu.

A štatistika je zvláštny vedný odbor, ktorému málokto rozumie, no takmer všetci veríme výsledkom, ktoré nám v rôznych oblastiach života prináša. Dokázala napríklad, že ženy na celom svete sa dožívajú vyššieho priemerného veku ako muži. Okrem toho, muži strávia pozeraním na ženy celý jeden rok svojho života. Čo iné ešte štatistika o mužoch prezradila?

Článok pokračuje pod videom ↓

Nočné mory

S nočnými morami sa občas potýka každý z nás, no mužom sa najčastejšie v rámci nočných môr údajne sníva o smrti, zdravotných problémoch a o tom, že sú v ohrození. Ohrozenie sa týka najčastejšie katastrof, ako je zemetrasenie či vojna. Ženám sa zas dvakrát častejšie sníva o interpersonálnych konfliktoch. Dokazuje to výskum, ktorého sa zúčastnilo 10 tisíc mužov a žien a vedci analyzovali ich sny.

unsplash.com

Dvíhanie predmetov zo zeme

Všimli ste si niekedy rozdiel medzi tým, ako dvíha predmet zo zeme muž a ako žena? Netýka sa to síce každého, ale štatistika tvrdí, že ženy si pri dvíhaní predmetu častejšie čupnú, kým muži sa radšej zohnú. Zrejme je to však preto, že mužov menej často obmedzuje tesné oblečenie a sukne.

Zdravá váha

Každému vyhovuje niečo iné, no výskumy dokazujú, že muži preferujú štíhle ženy, avšak nie prehnane štíhle, ale so zdravou váhou. Nevyhľadávajú ženy, ktoré sú ľahké ako pierko a ponášajú sa na modelky na mólach, hľadajú normálne ženy.

Palce na opasku

Ak chce muž ženu zaujať, podvedome zaujme pózu, pri ktorej má palce zastrčené v opasku. Tento postoj signalizuje odvahu a silu. Podvedomé gesto nám ostalo ešte z čias, keď sa mužom o nohaviciach ešte ani nesnívalo. Keď mal muž záujem o ženu, jeho ruky podvedome smerovali k rozkroku. Podobne ako dnes, keď si dávajú ruky na opasok.

Komplimenty

Aj keď si to občas neradi priznávajú, mužom sa páči, ak dostanú kompliment od iného muža. A sexuálna orientácia s tým nemá nič spoločné. Pochvala im jednoducho dvíha sebavedomie.

unsplash.com

Priateľstvá

Téma priateľstva medzi pohlaviami bola vždy témou búrlivých diskusií. Výskumy však ukazujú, že priateľstvá medzi mužmi sa zakladajú najmä na spoločných záujmoch, ako sú napríklad športy. Ženy sa zas navzájom priatelia najmä kvôli emocionálnej podpore, ktorú môžu u kamarátok nájsť.

Muži a jedlo

Vedeli ste, že muži toho zjedia viac, keď jedia v prítomnosti ženy? Skonzumujú údajne až o 93 percent pizze viac, ako keby ju jedli v prítomnosti iného muža. Prečo to robia? Opäť v tom má prsty inštinkt a fakt, že sa podvedome snažia ženu ohúriť.

Starnutie

Je dokázané, že čím je muž starší, tým viac preferuje voľné oblečenie. Šaty predsa robia človeka a ovplyvňujú nielen to, ako nás vnímajú iní, ale aj to, ako sa cítime. Vekom sa však priority menia a čím je muž starší, tým viac uprednostňuje pohodlné oblečenie pred módnym.

unsplash.com

Životný štýl a IQ

Vedeli ste, že to, aký životný štýl si muž zvolí, závisí do značnej miery od jeho inteligencie? Napríklad, muži s nižším IQ sa častejšie uchyľujú k pitiu alkoholu. Samozrejme však inteligencia nie je jediným faktorom. Vyššie IQ však podľa vedcov vedie k zdravšiemu životnému štýlu.

Muži a klamstvá

Je dokázané, že muži klamú častejšie. Údajne vypustia z úst 6 lží denne, kým ženy len 3. Najčastejšou nepravdivou frázou sú vety „Som v poriadku,“ a „Nič mi nie je„.

Pozeranie na ženy

Vedci zistili, že muž strávi pozeraním na ženy vyše 11 dní ročne. Ak to spočítate, znamená to, že priemerný 50 ročný muž strávil od 18 rokov pozeraním sa na ženy približne rok. Ženy sa pozeraniu na mužov venujú len 6 mesiacov.

Muži, dokážete sa s takouto štatistikou stotožniť?

Pozri aj: Toto je 10 dôvodov, pre ktoré muži opúšťajú ženy, ktoré milujú

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov