Opäť sa potvrdzuje, že v živote najviac záleží na maličkostiach.

Veľakrát je to žiaľ tak, že ľudia si prestávajú vážiť to, čo považujú za samozrejmé. Inak tomu nie je ani vo vzťahoch – partneri si veľakrát neuvedomujú, že ten druhý si môže z noci do rána zbaliť kufre a už nikdy ho neuvidia. To si však často uvedomia, až keď je už neskoro.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo však robiť, aby ste niečomu takémuto predišli? Odpoveď odborníkov je jednoduchá. Ak sa vo vzťahu chcete začať opäť cítiť dobre a ak chcete precítiť puto, ktoré medzi vami je, začnite byť svojmu partnerovi vďačný.

Istá štúdia totižto naozaj potvrdila, že cítenie vďačnosti vedie nielen k celkovému zlepšeniu vzťahu, ale aj k prehĺbeniu prepojenia medzi partnermi či k obnove ich puta.

Foto: Photo by freestocks.org from Pexels

Ako sa ukázalo, už len drobné gesto, ako napríklad chytenie za ruku, drobný darček či hoci len poškrabkanie po chrbte vyvolá v tom druhom pocit vďaky, čo následne generuje množstvo ďalších, pozitívnych pocitov.

Jedna z autorov štúdie, Dr. Sara Algoe, hovorí: “Pocity vďačnosti a štedrosti sú veľmi užitočné pri upevňovaní našich vzťahov s ľuďmi, na ktorých nám ešte stále záleží. Ak teda niekomu spravíte radosť, má to mimoriadne pozitívny dopad na vás oboch.”

Ak vás teda trápia nejaké vzťahové problémy alebo jednoducho cítite, že iskra, ktorá medzi vami bola, dohasína, vyskúšajte túto jednoduchú metódu. Možno zostanete príjemne prekvapení.

Pozri aj: Agamia: Nový vzťahový trend, ktorý rúca všetky ideály o láske ako takej. Ide o prirodzený vývoj alebo zvrátenosť?

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov