Foto: Photo by Matheus Bertelli from Pexels

Počuli ste už o nyktofílii?

Ľudí možno rozdeliť na dve skupiny, a to na ranné vtáčatá, a na nočné sovy. Ak sa jednoznačne radíte do tej druhej, je veľmi pravdepodobné, že ste tzv. nyktofil. Nebojte sa, nejde o žiadnu chorobu či deviáciu, ale o typ osobnosti, ktorý jednoducho miluje noc.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak ste nyktofilom aj vy, teda ak milujete noc a tmu, určite sa nájdete vo všetkých týchto 6 znameniach, ktoré popísal portál Learning Mind. 

#1 Milujete nočný chládok

Toto platí výhradne v lete. Počas horúcich dní sa neviete dočkať, kedy nastane noc, a vzduch sa príjemne ochladí.

#2 Zbožňujete “vôňu” noci

Niektorí ľudia ju ani nedokážu rozoznať, no každý nyktofil vie, že je to tá najlepšia vôňa svete, ktorej sa nič nevyrovná. Je priam hypnotizujúca a spája nespočetné množstvo vôní, ktoré počas noci vytvárajú všetky stromy, kvety a podobne. 

#3 Ticho a absencia ľudí pre vás majú neobyčajné čaro

Milujete ten moment, kedy konečne všetko stíchne, ľudia sa uložia na spánok, a vy si môžete vychutnať to nebeské ticho a ničím nerušený pokoj. V takýchto momentoch máte pocit, že sa nachádzate v inom svete. 

Photo by Kehn Hermano from Pexels

#4 V noci dostávate skvelé nápady

Zatiaľčo iní ľudia spia, váš mozog v noci pracuje ako o preteky. Práve táto časť dňa je dobou, kedy ste najviac kreatívni, a napadajú vám skvelé nápady. 

#5 V noci nie ste ospalí

Iní už od desiatej zívajú, no pre vás je to čas, kedy v skutočnosti ožívate. Síce toho možno naspíte menej, no stojí vám to zato, pretože noc vás dobíja energiou ešte viac ako spánok. 

#6 Sledovanie hviezd je jednou z vašich najobľúbenejších aktivít

Každý nyktofil sledovanie hviezd jednoducho miluje. Najväčšie čaro má pritom v lete, aj preto máte toto ročné obdobie tak radi. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov