Foto: Photo by Ali Pazani from Pexels

Na vzhľade naozaj záleží.

Mnoho ľudí hovorí, že hodnotiť niekoho podľa vzhľadu je povrchné a mali by sme sa tomu vyhýbať. Pravda je však taká, že vzhľad je naozaj veľmi dôležitý, a to nielen kvôli nášmu sebavedomiu, ale aj kvôli iným veciam. Tak napríklad portál Brightside popísal, prečo sú upravené ženy úspešnejšie. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Make-up a kontúrovanie dodajú našej tvári symetriu

Pod make-up je možné skryť väčšinu nedostatkov pokožky, zjednotí tón našej pleti a kontúrovanie zas tvári dodá symetriu. Aj keď štandardy krásy sa v jednotlivých kultúrach líšia, jedna vec je rovnaká – symetrické tváre považujeme za atraktívnejšie a takýmto ľuďom preto dôverujeme viac. 

#2 Vďaka lícenke máme zdravší vzhľad

Vyčarovať si pomocou lícenky jemne sfarbené či rozžiarené líčka nie je žiadna veda. Nielenže to krásne zvýrazní lícne kosti, ale takto nalíčené ženy ľudia vnímajú vo všeobecnosti ako zdravšie a vitálnejšie. Mladistvejší vzhľad je už iba bonusom. Opäť platí, že ak si máme vybrať, či si na spoluprácu prizveme niekoho takéhoto, alebo niekoho, kto na nás pôsobí opačným dojmom – mdlo či choro, každý z nás by zrejme siahol po prvej možnosti. 

Photo by Dids from Pexels

#3 Náš účes ovplyvňuje to, ako sa cítime

Účes je skvelým prostriedkom na vyjadrenie našej identity. Dá sa pomocou neho veľa povedať a vlasy človeka vnímame oveľa viac, než by si mnohí mysleli. Vkusný účes, s ktorým sa cítite dobre, je v kombinácii s vhodným líčením dokonalým prostriedkom na zvýšenie sebavedomia, ktoré je k dosiahnutiu akéhokoľvek úspechu priam nevyhnutné. 

#4 Atraktivita ovplyvňuje našu kariéru

Či sa to niekomu páči alebo nie, pravda je taká, že atraktivita môže zohrať v oblasti karéry dôležitú úlohu. Navyše, istý výskum dokonca dokázal, že atraktívnejšie ženy zarábajú v priemere viac, ako tie menej atraktívne. Do svojho zovňajšku sa preto určite oplatí investovať svoj čas. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov