Foto: pexels.com

Nemusí sa to vylučovať…

Máločo je vo väčšom kontraste, ako títo ľudia. Ich problémom je totiž to, že zatiaľ čo ich osobnosť i srdce sú v absolútnom poriadku, ich mysľou sa sem-tam preženú desiatky myšlienok, ktoré v nich vyvolávajú úzkosť. Takíto ľudia potom vedú, pochopiteľne, život plný paradoxov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

V týchto 7 veciach, ktoré spísal portál Thought Catalog, sa určite nájdu. 

#1 Ste veľmi nerozhodní. Vaša hlava a vaše srdce sú totiž presnými protikladmi a často medzi sebou vedú vojny najrôznejšieho druhu. 

#2 Za tie roky ste sa už naučili, ako upokojiť svoju myseľ. Cítite, kedy obavy začínajú “požierať” vašu myseľ, a zároveň viete, ako ich umlčať. 

#3 Viete však, že to môže byť aj nevýhoda. Niekedy totiž kvôli tomu máte pocit, že potláčate svoje vlastné emócie, a nedávate im voľný priebeh. 

Photo by Kristijan Arsov on Unsplash

#4 Vo väčšine prípadov si dokážete uvedomiť, že nadmerným premýšľaním veci, ktoré vás trápia, určite nezmeníte. 

#5 Nad vecami, ktoré vo vás vyvolávajú úzkosť, premýšľate racionálne. Ak vás teda napr. často trápi, že ostanete bez práce, začnete si sporiť, aby ste mali dostatočne veľkú finančnú rezervu a pod. 

#6 Negatívne emócie sa vám najlepšie spracovávajú, keď ste sami. V prípade negatívnych myšlienok preto nevyhľadávate žiadne vonkajšie podnety na odreagovanie – potrebujete vtedy úplný pokoj. 

#7 Fascinuje vás ľudská myseľ a psychológia ako taká. Chcete vedieť, ako ľudia fungujú a všetko si dôkladne všímate. Aj vďaka tomu tak dobre rozumiete ľudskému správaniu. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov