Photo by Lesly Juarez on Unsplash

Smiech lieči.

Už od nepamäti sa hovorí, že najlepším lekárom na všetko je smiech. Nejde pritom o žiaden mýtus, ale o fakt, ktorý je potvrdený aj viacerými zaujímavými štúdiami. Niektoré z nich možno motivujú pozrieť si dnes nejakú dobrú komédiu, ktorá vás rozosmeje. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tie najzaujímavejšie zistenia vedcov popísal portál Your Tango.

#1 Smiech dokáže zlepšiť vaše vzťahy

Vedcom sa podarilo dokázať, že smiech nám pomáha viac sa otvoriť novým ľuďom a pomáha nám tak posilňovať naše vzťahy. 

#2 Smiech zlepšuje vašu pamäť

Ďalšej zaujímavej štúdii sa podarilo dokázať, že smiech vplýva pozitívne dokonca aj našu schopnosť zapamätávať si nové veci. 

#3 Pomáha redukovať stres

Toto ste už zrejme zažili aj na vlastnej koži. Je potvrdené, že smiech redukuje produkciu kortizolu, teda stresového hormónu. Vedci upozorňujú na to, že v tomto prípade môže pomôcť dokonca aj smiech “nasilu”.

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

#4 Pomôže vášmu zdraviu

Ďalšej štúdii sa zas podarilo dokázať, že smiech pomáha redukovať zápalové procesy prebiehajúce v tele a dokáže tiež zvýšiť hladinu dobrého cholesterol.

#5 Zlepšuje vašu schopnosť učenia sa

Potrebujete sa niečo nové naučiť, no akosi sa vám nedarí? Skúste sa na niečom naozaj schuti zasmiať. Ďalšej štúdii sa totiž podarilo dokázať, že to naozaj funguje a podporí to vašu schopnosť učiť sa. 

#6 Budete atraktívnejší

Ďalšia štúdia vás zaujme predovšetkým vtedy, ak by ste chceli zaujať objekt svojho záujmu. Vedcom sa totiž podarilo dokázať, že úsmev je jednou z najdôležitejších vecí, na ktoré “letíme”. 

#7 Zlepšíte tým náladu aj druhým

Skvelou správou je aj to, že smiechom nezlepšíte náladu len sami sebe, ale dokonca aj druhým. Vedcom sa totiž podarilo potvrdiť, že smiech je naozaj nákazlivý. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov