Foto: pexels.com

Stačí sa na ne pozrieť z iného uhla pohľadu.

Niektoré signály, ktoré od života dostávame, si veľakrát interpretujeme inak. Berieme ich ako niečo negatívne, no realita pritom môže byť úplne iná. Dokonalým príkladom je týchto 6 vecí, ktoré nám síce môžu byť nepríjemné, no v skutočnosti sú dôkazom toho, že žijeme šťastný a naplnený život.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ich zoznam zverejnil portál Thought Catalog. 

#1 Väčšinu času trávite osamote

Ste si však istí, že je to negatívum? Tie najlepšie veci a najdokonalejšie diela predsa ľudia vymysleli práve vtedy, keď mohli byť sami. Vtedy sa totiž najlepšie dokážeme spojiť sami so sebou a dokážeme načúvať svojim vlastným myšlienkam bez rušivých názorov iných ľudí. 

#2 Nemáte žiadne presné dlhodobé plány

Množstvo “motivačných” kníh píše o tom, aké dôležité je mať 5-ročný či 10-ročný plán. Úspešní ľudia však vedia, že tieto veci sú hlúposti. Je samozrejme dobré vedieť, kam sa chcete dostať, no rozplánovať si do konkrétnych krokov takto dlhé obdobie je nereálne a jediné, čo vám to dá, je to, že sa budete uzatvárať pred novými a vzrušujúcimi príležitosťami, pretože ste ich “nemali v pláne”. 

#3 Uvedomujete si, že veci sa neustále menia

Môžeme sa na to pozerať buď ako na negatívum, alebo ako na pozitívum. Vyhraté máte, ak si zvolíte možnosť č. 2. Život je jednoducho sled udalostí a je úplne normálne, že sa v ňom striedajú dobré a zlé obdobia. Inak to nejde. Dôležité je vždy si vziať to najlepšie aj z toho najhoršieho. 

Autor fotky: Daniel Xavier na Pexels

#4 Prerástli ste niektorých ľudí, ktorých ste mali naozaj radi

Toto je jeden z tých najmenej príjemných signálov rastu vašej osobnosti. Je však prirodzené, že ak rastiete, meníte sa, a tým pádom si jednoducho prestanete rozumieť s niektorými ľuďmi. Vaše názory či záujmy sa začnú rozchádzať a viac si nebudete mať čo povedať. Nemajte kvôli tomu výčitky svedomia, je to súčasť procesu. 

#5 Ste vďační za svoje predchádzajúce boje

Je to neuveriteľné, ale aj na veci, ktoré vám spôsobili najviac bolesti, sa dnes pozeráte s vďačnosťou. Uvedomujete si totiž, koľko vám dali, a čo všetko vás naučili. Žiaľ to býva tak, že po tých najvzácnejších životných lekciách nám ostávajú najhlbšie jazvy. 

#6 Vyberáte si, komu budete venovať svoj čas

Druhí si o vás možno hovoria, že ste sa stali “namyslenými”, vy ale už len viete, čo od života chcete, a ďalej nevenujete svoju čas nikomu a ničomu, čo by vás oberalo o vašu životnú energiu a dobrú náladu. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov