Foto: Photo on Unsplash by Finn

Ste práve v situácii, kedy vám rozum radí jedno a srdce druhé?

Byť v situácii, kedy vám váš rozum hovorí niečo úplne iné ako vaše srdce, nie je vôbec príjemné. Človek má vtedy pocit, že sa nedokáže pohnúť z miesta, a každé rozhodnutie sa nám vtedy môže javiť ako zlé. Ak sa nabudúce ocitnete v podobnej situácii, spomeňte si na týchto 5 vecí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Priniesol ich portál Thought Catalog a naozaj vám môžu pomôcť dostať sa z najhoršieho. 

#1 Nenechajte sa vždy zmiasť svojimi pocitmi. Ak vám niekto chýba, neznamená to, že vpustiť ho do svojho života späť je dobrý nápad. Neznamená to teda, že by ste mu mali okamžite napísať, alebo mu dať druhú šancu. Nekonajte preto impulzívne a racionálne sa zamyslite nad tým, či si niekto zaslúži, aby ste mu do rúk zverili vašu dôveru aj druhýkrát. 

#2 Dobré však nie je ani príliš premýšľať. Je samozrejme správne najprv premýšľať a až potom konať, no veľmi dobre vieme, že nie vždy je to také jednoduché. Náš mozog niekedy nepremýšľa vôbec, inokedy zas premýšľa až príliš. Ani jedna z týchto alternatív však nie je tá najšťastnejšia. Zvažujte následky svojho konania, no nedovoľte rozumu, aby úplne zatienil vaše srdce. Vždy si zvoľte zlatú strednú cestu. 

Photo by Juan Pablo Serrano Arenas from Pexels

#3 Niekedy svoje rozhodnutie nemusíte učiniť ihneď. Tlačiť sa do závažných rozhodnutí je veľakrát na škodu. Rozhodujeme sa vtedy totiž impulzívne, čo môže mať za následok to, že svoje rozhodnutie oľutujeme. Zvážte si všetky pre a proti danej situácie a ak je to čo i len trochu možné, na premyslenie si vyhraďte toľko času, koľko potrebujete. Ak sa však potrebujete rozhodnúť rýchlo, počúvajte svoju intuíciu. Väčšinou neklame. Nebojte sa tiež riskovať – práve risk nám väčšinou do života prináša veci, ktoré skutočne stoja za to. 

#4 Rozhodujte sa sami. Samozrejme sa môžete na názor opýtať svojich najbližších, no nenechajte sa tým príliš ovplyvniť. Nikto totiž presne nevie, čo cítite, a aké dôsledky bude mať vaše rozhodnutie. Nikto nepozná vašu situáciu lepšie, ako vy sami. 

#5 Vaša hlava a vaše srdce by mali fungovať ako tím. Nemali by ste ignorovať ani jedno, ani druhé. Keď sú v rozpore, je to náročné, no samotná situácia vám napovie, či je možné spraviť nejaký kompromis – tak, aby ste dôsledkami svojho rozhodnutia utrpeli čo najmenej. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov