Názory na pauzu vo vzťahu sú rozdielne.

Takmer každý vzťah sa však v istom momente dostane do bodu, kedy sa zdá, že ďalej už nemá žiaden význam. Začnete pochybovať o tom, či ste si vybrali správne a o tom, či pri sebe máte osobu, s ktorou chcete stráviť ďalšie dni, mesiace či roky. Problémy vo vzťahu však nemusia nevyhnutne znamenať, že jediným riešením je jeho ukončenie. Možno len obaja potrebujete stráviť nejaký čas osamote a dať si pauzu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak je vám týchto 15 situácií povedomých, popremýšľajte nad tým, či by pauza neprospela aj vášmu vzťahu. Možno by mu pomohla zotaviť sa.

#1 Pričasto sa hádate. Hádka už nie je len výnimočnou situáciou, skôr vám príde zvláštne, keď sa niekoľkokrát za deň na niečom nepochytíte.

#2 Cítite, že jeden z vás ľúbi viac. Vzťah by mal byť rovnocenný a obaja partneri by mali milovať rovnako. Ak je evidentné, že to tak nie je, ten druhý by možno ocenil stráviť nejaký čas osamote.

#3 Máte priveľa pochybností. Zrazu je ich toľko a vy ani presne neviete identifikovať, odkiaľ sa vynorili. Viete len, že sú tu, je ich naozaj veľa a vy sa ich nedokážete zbaviť.

#4 Nudíte sa. Už nemáte žiadne spoločné záujmy a nejestvuje aktivita, ktorá by vás dokázala zabaviť oboch.

pexels.com

#5 Cítite, že vás váš partner dusí. Možno tú pauzu potrebujete viac vy. Svojho partnera stále ľúbite, no on si pochybnosti o vašom vzťahu všimol. Miesto toho, aby vám doprial priestor na premyslenie, vás začal emočne dusiť, čím sa celá situácia ešte viac komplikuje.

#6 Radi by ste boli nejaký čas single. Nie preto, aby ste mohli nových partnerov striedať ak ponožky, to naozaj nepotrebujete. Preto, aby ste si aspoň na nejaký čas opäť užili slobodu, voľnosť a radosť zo samoty.

#7 Všetko vás irituje. Človek, na ktorom ste niekedy milovali všetko, vám dnes neznesiteľne lezie na nervy a niekedy by ste ho najradšej utopili aj v lyžičke vody. Jeden z najjasnejších znakov toho, že pauza by vám obom len prospela.

#8 Nemáte sa o čom rozprávať. Máte pocit, že za tie mesiace či roky ste si už povedali všetko. Každá konverzácia vám príde ako zbytočná či nudná, tak radšej mlčíte.

pexels.com

#9 Váš partner začal priveľmi žiarliť. A to napriek tomu, že niekedy to nerobil. Vaša polovička si možno všimla, že niečo sa s vami deje a pripisuje to tomu, že ste zatúžili po niekom druhom. Zrazu jej preto vadí všetko a aj za odchodom z domu kvôli nákupu či káve so známym vidí jasnú neveru.

#10 Váš milostný život sa vytratil. Ak sa vás niekto opýta, aký je váš milostný život, ani neviete odpovedať, pretože vlastne nemáte žiadny.

#11 Túžite po šťastí. Aj keď všetko ostatné vo vašom živote môže byť v poriadku, necítite sa šťastne. A vo svojom vnútri cítite, že prekážkou je práve váš vzťah.

#12 Obmedzujete a zanedbávate sa. Možno aj vášmu partnerovi stále niečo vadí a pre pokoj v domácnosti mu vždy pritakáte. To má však za dôsledok to, že ste sa začali obmedzovať a zanedbávať.

pexels.com

#13 Už spolu nechcete tráviť čas spoločne. Ak vás niekam pozvú ako pár, najradšej by ste nikam nešli. Už vopred premýšľate, či vás vaša polovička nezahanbí, či zas nebude robiť žiarlivostné scény, alebo či opäť nebude priveľa rozprávať.

Pozri aj: Nedovoľte, aby vám život pretiekol pomedzi prsty. Dajte si týchto 5 sľubov ešte dnes

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov