Ľudstvo má svoje svetlé stránky, ale aj tie desivo temné.

Po svete si pobehuje alebo pobehovalo množstvo sériových vrahov a zvrátených ľudí. Zoznam mien je nekonečný. Niektorí vrahovia si však svojou podivnosťou a zvrátenosťou vyslúžili v „rebríčku“ popredné miesta. Medzi tie najodpornejšie stvorenia parili aj títo vrahovia.

Článok pokračuje pod videom ↓

V rokoch 1939 a 1940 žena menom Leonarda Cinaciulli z Montanelli v Taliansku chladnokrvne zabila tri ženy v strednom veku, pričom z jednej z nich následne vyrábala mydlo. To rozdávala svojim susedom.

Do svojho denníka Leonarda napísala: „Jej mäso bolo samý tuk. Keď sa roztopil, pridala som fľašku kolínskej a po dlhom varení som bola schopná vyrobiť mydlo. Rozdala som ho susedom a známym.“

wikimedia.org

Reštaurácia v Clevelande, Ray´s Sausage, investovala takmer 30 tisíc dolárov v snahe zbaviť sa zápachu, na ktoré sa susedstvo sťažovalo.

Ukázalo sa však, že neznesiteľný zápach nepochádzal z reštaurácie, ale zo susedného domu. Anthony Sowell bol totiž vrahom a nechával si rozkladajúce sa telá svojich obetí. Sowell bol obvinený z vraždy 11 žien a odsúdený na doživotie.

wikipedia.org

Niektoré údaje tvrdia, že Rodney Alcala zabil až 130 ľudí. Objavil sa v jednej zoznamovacej súťaži, The Dating Game. Žena s ním však odmietla ísť na rande, pretože z neho mala zvláštny pocit.

Oficiálne je Alcala uväznený a odsúdený na popravu za vraždu 5 ľudí v Kalifornii a 2 v New Yorku. Momentálne má 74 rokov a ešte vždy čaká na dátum popravy.

V Pakistane odsúdil súd muža menom Javed Iqbal za zabitie 100 detí. Jeho trestom malo byť zviazanie reťazami, rozsekanie na kúsky a roztopenie v kyseline pred rodinami všetkých jeho obetí.

Za záhadných okolností bol však vrah nájdený vo svojej cele mŕtvy ešte pred popravou.

pixabay.com

V Kansase polícia chytila vraha, Dennisa Radera, po tom, čo im poslal poštou disketu. Len chvíľu predtým sa však Rader polície pýtal, či je bezpečné komunikovať pomocou diskety bez toho, aby polícia vypátrala počítač.

Polícia odpovedala, že iste. Očividne mu však klamali, keďže disketu vystopovali do kostola, v ktorom Rader pôsobil. V roku 2005 bol zatknutý a je odsúdený na doživotie za vraždu 10 ľudí.

wikipedia.org

Richard Trenton Chase pil krv svojich obetí a bol kanibalom. Vchádzal však len do domov, ktoré neboli zamknuté.

V 70. rokoch zabil Chase v priebehu mesiaca 6 ľudí. Detektívom povedal, že zamknuté dvere bral ako znamenie, že nie je vítaný. Zomrel v roku 1980 vo svojej cele na predávkovanie sa liekmi na predpis.

wikipedia.org

Vlado Taneski, macedónsky novinár, bol podozrivý z niekoľkých vrážd. Prezradil sa tak, že vo svojich článkoch opisoval detaily, ktoré polícia nezverejnila a vedieť o nich mohol len samotný vrah.

Okrem toho sa na mieste činu našla jeho DNA. Taneski bol nájdený mŕtvy vo svojej cele. Utopil sa vo vedre vody a polícia vyhlásila, že išlo zrejme o samovraždu.

V 70. a 80. rokoch v Aljaške vraždil muž menom Robert Hansen. Zabil 17 žien, kým sa ho podarilo zatknúť. Svoje obete často púšťal zo zajatia len preto, aby na ne mohol v divočine poľovať.

Hansen zomrel vo väzení v roku 2014.

wikipedia.org

John Wayne Gacy si vyslúžil prezývku Klaun Zabijak. V roku 1987 sa však stretol s prvou dámou Rosalynn Carter. O šesť rokov neskôr začal vraždiť.

V 70. rokoch zabil Gacy 33 chlapcov a mladých mužov.

wikipedia.org

V roku 1970 Ted Bundy zachránil 3-ročného chlapca pred utopením. Nikto si nevšimol, že sa chlapec zatúlal, okrem Bundyho. Ten mu šiel okamžite na pomoc.

Neskôr sa však priznal k 30 vraždám, toto číslo však môže byť omnoho vyššie. Zomrel v elektrickom kresle 24. januára 1989.

wikimedia.org

Kenneth Bianchi bol obvinený zo zaškrtenia a znásilnenia 10 žien. Predtým sa však uchádzal o miesto policajta a dokonca sa zúčastnil niekoľkých výjazdov.

Počas výjazdov sa s policajtmi bavil väčšinou práve o vraždách, ktoré on a jeho komplic spáchali.

wikimedia.org

H. H. Holmes je považovaný za prvého sériového vraha Ameriky. Kostry svojich obetí predával školám na vedecké účely

Okrem toho je však Holmes známy aj svojím hotelom, ktorý naplánoval a postavil špeciálne na vraždenie.

wikimedia.org

Keď Alberta Fisha opustila manželka kvôli inému mužovi, začal si do brucha a slabín pichať ihly, udieral sa doskou obitou klincami a do análneho otvoru si vopchal kus látky napustenej horľavinou a podpálil ho.

Neubližoval však len sebe. Bol pedofil a kanibal a bol obvinený z množstva vrážd.

wikimedia.org

Henry Lucas raz odmietol zjesť ľudskú nohu, ktorú mu na spôsob barbecue pripravil jeho partner Ottis Toole. Odôvodnil to nasledovne: „Nemám rád barbecue omáčku.“

Toole zomrel v roku 1996 vo väzení na následky cirhózy pečene. Lucas zomrel o 5 rokov neskôr, keď mu zlyhalo srdce.

wikimedia.org

Danny Rolling umiestňoval telá svojich obetí do rôznych pozícií. Hlavu jednej z nich uložil na poličku s knihami, kým jej telo nechal v sediacej polohe.

Rolling bol v roku 1990 odsúdený na smrť za zabitie piatich študentov univerzity v Gainesville. Popravený bol v roku 2006.

wikimedia.org

Robert „Willie“ Pickton kŕmil obeťami prasatá.

Priznal sa k zabitiu 49 žien a tvrdil, že chcel zabiť ešte jednu, aby mal okrúhle číslo 50. Odsúdili ho na doživotie a momentálne je vo väzení v Kanade.

Človek radšej ani nechce vedieť, koľko zla behá po tomto svete.

Pozri aj: Z týchto 8 citátov budete mať husiu kožu a nočné mory. Ich autormi sú totiž zvrátení masoví vrahovia

buzzfeed
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov