Foto: pexels.com

Tiež vám to už niekedy lezie na nervy?

Páry sa v podstate delia len na 2 skupiny. Tá prvá nezverejňuje svoje fotky vôbec alebo len pri nejakých výnimočných udalostiach, zatiaľčo tá druhá je presným opakom. Týždenne dokáže takáto “zamilovaná dvojica” zverejniť niekoľko svojich fotografií, na ktorých žiaria šťastím. Sú však naozaj šťastní?

Článok pokračuje pod videom ↓

Odpoveď na túto otázku poskytol portál Brightside.

Všetko má svoje hranice

Nikto samozrejme nehovorí, aby ste svoju lásku tajili. Istý výskum dokonca dokázal, že ak z času na čas zverejníte nejakú vašu spoločnú fotografiu, znamená to, že ste vo vzťahu spokojní a pocítite tak ešte väčšie “prepojenie”. Avšak tak ako všetko, aj toto má svoje hranice. 

Vedcom sa totiž podarilo dokázať aj to, že páry, ktoré spolu chcú byť videné až pričasto a snažia sa vytvoriť ilúziu dokonalého vzťahu, väčšinou pociťujú veľkú neistotu. Tieto zistenia vychádzajú z experimentu, ktorého sa zúčastnilo 108 párov. Tie mali po dobu 2 týždňov každý večer pred spaním zaznamenávať svoje pocity ohľadom vzťahu a zapisovať si aj to, koľko svojich spoločných fotiek zverejnili, ako často si niečo komentovali a pod.

Photo by rawpixel.com from Pexels

Neistota vo vzťahu

Zaujímavým zistením bolo, že čím neistejšie sa dvojica cítila, tým väčšiu potrebu mala na sociálnych sieťach presviedčať svoje okolie o opaku. Vedci sa domnievajú, že páry hľadajú takýmto spôsobom uistenie od okolia, ktoré prichádza v podobe pozitívnych, chváliacich a uisťovacích komentárov. 

V každom prípade, žiadna presná miera toho, kedy je to ešte v poriadku a kedy cez čiaru, neexistuje. Je len na vás, či o sebe radi dáte vedieť, alebo či si svoj súkromný život necháte vo väčšej miere pre seba. Najdôležitejšie je to, ako sa pri zverejňovaní takýchto fotiek cítite. Ak sa len úprimne chcete podeliť o svoje šťastie a o svoju lásku so svojimi blízkymi, všetko je v poriadku. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov