Autor fotky: TOPHEE MARQUEZ na Pexels

Mnohí na ňu už totiž zabudli…

Práve toto kritické obdobie nás môže mnohému naučiť. Treba len spomaliť, upokojiť si myseľ a poriadne sa započúvať do toho, čo nám chce svet povedať. Možno tak nájdeme niečo, čo sme mali nájsť už dávno. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog uverejnil krásne slová o tom, čo nám má možno práve koronavírus pripomenúť.

Možno nám má len opäť pripomenúť, aké to je byť človekom. 

Tieto ťažké časy nám dám dávajú odvahu a nádej. Ukazujú nám silu. Vďaka nim nachádzame útechu aj v dávno zabudnutých veciach. 

Vďaka nim intenzívnejšie myslíme na svoju rodinu a na svojich priateľov. Viac sa o nich staráme, viac sa o nich zaujímame. Niektorým členom rodiny venujeme konečne toľko pozornosti, koľko si jej zaslúžia. 

Vďaka týmto ťažkostiam nachádzame zmysel toho, čo je ukryté hlboko v nás. Máme čas a priestor nazrieť do svojho vnútra a pozrieť sa na veci, ktorým sme tak dlho odmietali čeliť. Nachádzame to, čo sme tak dlho skrývali v našich srdciach. 

Foto: unsplash/ JD Mason

Začíname si väžiť čas, ktorý sme tak nečakane dostali. Začíname tieto chvíle vnímať ako príležitosť. Možno ako druhú šancu. 

Prestávame byť sebeckí. Pomáhame si, nachádzame porozumenie a ocenenie, záleží nám na druhých. 

Uvedomujeme si, že je ešte toľko vecí, ktoré chceme zažiť a toľko miest, ktoré chceme navštíviť. Chceme sa toho ešte toľko naučiť. No zrazu nemôžeme. Napriek tomu, že všetky tieto veci sme doteraz brali ako samozrejmosť. 

Poučili sme sa a ešte sa len poučíme. 

Už dnes však vieme, aké to je byť opäť len obyčajným, zraniteľným človekom. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov