Foto: Photo by Charry Jin from Pexels

Chceli by ste ho mať niekedy viac?

Ak áno, týchto 7 tipov vám môže naozaj pomôcť. Spravia z vás totiž človeka, z ktorého bude sršať zdravé sebavedomie, ktoré vám budú ostatní len závidieť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako na to?

#1 Pozor na slová

“Mohol by som”, “vyzerá to tak…”, “možno” a iné vám na sebavedomom prejave určite nepridajú. Snažte sa používať čo najmenej slov vyjadrujúcich neistotu. 

#2 Zamerajte sa na svoje prednosti

Aby ste pôsobili sebavedome, musíte byť spokojní so svojím vzhľadom. Ak ste napríklad žena a páčia sa vám vaše oči, zvýraznite ich vhodným líčením. Ak ste muž a ste spokojný so svojou postavou, siahnite po slim-fit oblečení. Aj takéto maličkosti dokážu zázraky. 

pexels.com

#3 Nehovorte s negatívnymi ľuďmi

Je možné, že vám len chcú podkopať vaše sebavedomie. Nedovoľte, aby to spravili. Ak ide z niekoho až priveľa negativity a neustále vás upozorňuje na nejaké vaše chyby, kontakt s ním jednoducho pretrhnite. 

#4 Nerobte zo seba niekoho, kým nie ste

Hlavne buďte úprimní — či už na pracovnom pohovore alebo pred svojimi blízkymi. Ak by ste o sebe klamali, cítili by ste sa nekomfortne a išla by z vás neistota. 

#5 Priznajte si chyby

Ľudia, ktorí si nedokážu priznať svoje chyby a omyly, pôsobia nedôveryhodne a príliš strnulo. Pochybili ste? Priznajte to a ak je to aspoň trochu možné, otočte na žart. Uvidíte, ako tým vaše sympatie stúpnu.

pexels.com

#6 Robte to, z čoho máte strach

Verte, že nič vám nedodá viac sebavedomia, ako pocit, že ste prekonali samých seba. Dajte si preto predsavzatie, že začnete robiť aj veci, z ktorých máte strach a doteraz ste sa im vyhýbali.

#7 Noste svoj “náramok šťastia”

Vo svojom živote bude aj mnoho situácií, ktoré vám potvrdia vašu hodnotu. Pripomeňte si ich vždy tým, že si kúpite nejaký minimalistický náramok alebo náramok, na ktorý si môžete pridávať prívesky. Vždy, keď vám bude ťažko a budete potrebovať sebadôveru, pozrite sa na svoju ruku a pripomeniete si, čo všetko ste už zvládli a dokázali. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov