Foto: Photo by Flora Westbrook from Pexels

Ich myseľ je krásnym, no záludným miestom…

Hlboko mysliaci ľudia sú priam “posadnutí” peknými vecami, ideálmi a tým, čo dáva zmysel. Veľmi ľahko sa zamilujú, no o ľuďoch si často vytvárajú ilúzie a potom sú po strete s realitou sklamaní. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo majú problém nájsť si lásku? Portál Thought Catalog uvádza týchto 7 dôvodov. 

#1 Zamilujú sa do ideálov, nie do reálnej osoby. O ľuďoch si vytvárajú isté predstavy, ktoré sa však veľakrát vôbec nezhodujú s realitou. 

#2 Vedia, že iba láska nestačí. Uvedomujú si, že kompatibilita je rovnako dôležitá ako chémia, čo ich vedie niekedy až prehnaným osobnostným analýzam partnera.

#3 Svoje pocity sa snažia racionalizovať. Dokážu si ich užiť, no každú emóciu sa zároveň snažia pochopiť a analyzovať aj na racionálnej úrovni. To im však niekedy brániť v tom, aby si daný moment užívali naplno. 

Photo by Juan Pablo Serrano Arenas from Pexels

#4 Partnerov si niekedy hľadajú len preto, aby vyplnili svoju prázdnotu. Svoje predošlé zranenia sa často snažia liečiť ďalšími a ďalšími partnermi. 

#5 Druhí pre nich často nie sú “príliš dobrí”. Nikto sa občas nevyhne porovnávaniu, no u nich je až pričasté. A ak už raz zažili skutočne osudovú lásku, ktorá nevyšla, šťastie v láske už pravdepodobne nenájdu. 

#6 Spochybňujú aj veci, ktoré sú samozrejmé. Hlbokí myslitelia môžu veci veľakrát zbytočne komplikovať a spochybňovať, čo však môže byť vo vzťahu prekážkou. Láska predsa nemá byť zložitá…

#7 Majú vysoké nároky. Nájsť lásku nie je jednoduché – a je to tým ťažšie, čím vyššie sú vaše nároky. A nároky hlbokých mysliteľov sú poriadne vysoké. Napriek tomu z nich však určite nepoľavia – na to, čo hľadajú, si radšej počkajú. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov