Foto: Photo by Maggie Zhan from Pexels

Je dôležité, aby ste tieto veci vedeli.

Veľakrát sa trápime kvôli veciam, ktoré však za naše trápenie vôbec nestoja. Myslíme si, že robíme niečo zlé, alebo že niečo nie je v poriadku, no opak je pravdou. V skutočnosti na nich nie je vôbec nič zlé. Práve preto vám týchto 10 životných právd, ktoré popísal portál Thought Catalog, môže pomôcť oslobodiť sa.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nikdy si nevyčítajte sebalásku. Zaslúžite si šťastie a radosť a vždy urobte všetko preto, aby ste ich dosiahli. Je to len a len váš život. 

#2 Stav vášho účtu nehovorí nič o vašom charaktere. Je to obraz toho, ako tvrdo pracujete a ako viete hospodáriť s peniazmi. 

#3 Vo vašom živote niekedy nastanú situácie, kedy niečo urobíte výhradne len pre peniaze. Naopak, inokedy urobíte aj niečo len preto, že vám to tak našepkávalo srdce. Obe tieto prípady sú však úplne v poriadku. 

#4 Nebuďte vďační len za pozitívne veci vo vašom živote, ďakujte aj za tie negatívne. Každá jedna z nich vás totiž niečo naučí a niekam vás posunie (veľakrát ešte oveľa ďalej, než niečo pozitívne).

#5 Keď vás niečo položí na lopatky, jediný spôsob, ako sa vyliečiť, je vojsť do “oka búrky” a prejsť si tým najhorším. Bude to bolestivé a náročné, no pomôže vám to vyprázdniť si srdce a myseľ a pripraviť sa tak na niečo oveľa lepšie. 

Photo by Andrew Neel from Pexels

#6 Slová bolia a všetko, čo vyslovíte, pretrvá naveky. Slová majú moc. Môžu pôsobiť ako liek, ale aj ako zbraň. Vyberajte ich preto uvážlivo. 

#7 Nežite len pre víkendy. Ak sa tešíte len na ne a zvyšných 5 dní vás neteší, niečo nie je v poriadku a okamžite to musíte zmeniť. Život je prikrátky. 

#8 Láska je vedomá voľba zaľúbiť sa do rovnakej osoby každý jeden deň. Niekedy je učiniť túto voľbu veľmi jednoduché, inokedy zas nesmierne náročné. Vzťah však definuje to, ako sa správate, keď je to najnáročnejšie. 

#9 Keď vás niekto nahnevá, nikdy nekonajte impulzívne. Najprv premýšľajte. 

#10 Jednoduchosť je preceňovaná. Všetko, čo naozaj stojí zato, vás bude stáť veľa času, námahy a energie.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov