Migrénami trpí čoraz viac ľudí.

Migréna je neurologickou poruchou, ktorá spôsobuje opakujúce sa a neznesiteľné bolesti hlavy. Jej intenzita môže byť rôzna – v niektorých prípadoch sa samozrejme užitiu liekov nevyhnete, no v mnohých prípadoch sa dá vyriešiť aj bez toho. Pomôcť vám môže týchto 5 vecí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Ľad

Podľa Carolyn Bernstein z Harvard Medical School má ľad výrazné protizápalové účinky. Odporúča si preto sáčok s ľadom priložiť na zátylok, čelo alebo vrchú časť hlavy. Ak práve nemáte k dispozícii ľad, poslúžiť vám môže aj handrička namočená do studenej vody.

pixabay.com

#2 Levanduľový olej

Jeho účinok bol preukázaný aj v experimente, kde boli ľudia trpiaci migrénou rozdelení do dvoch skupín. Jedna inhalovala levanduľový olej, druhá len placebo. Dokázalo sa, že migréna začala u ľudí inhalujúcich levanduľový olej ustupovať už po 15 minútach. Pri migréne si ním preto pokojne potrite zápästia, oblasť za ušami, spánky alebo si ním pokvapkajte vankúš.

#3 Mätový olej

Veľmi účinnou je aj vôňa mäty. Ak práve nemáte možnosť inhalovať, pokojne si mätovú esenciu naneste priamo na telo. Okrem bolestí hlavy vás zbaví aj nevoľnosti či úzkosti.

Foto: pixabay.com

#4 Zázvor

Okrem mnohých ďalších účinkov má zázvor aj schopnosť zmierniť neznesiteľné bolesti hlavy pri migréne. Môžete ho užiť buď v tabletách alebo v jeho prirodzenej forme, napríklad tým, že si pripravíte chutný zázvorový čaj.

#5 Magnézium

Príčinou vzniku migrény môže byť aj nedostatok horčíka. Istá štúdia potvrdila, že zvýšením jeho príjmu sa znižuje frekvencia záchvatov migrény až o 41,6%. Prijať ho môžete vo forme tabliet, ale rovnako tak aj tým, že do svojho jedálnička zaradíte potraviny ako oriešky, sezam, slnečnicové semiačka, kešu, ovsené vločky, vajcia či mlieko.

Pozri aj: Osamelo sa môžete cítiť aj medzi ľuďmi. Toto je 8 prekvapivých fyzických príznakov, ktorými trpia osamelí ľudia

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov