Foto: Photo by bruce mars from Pexels

Vaša šanca na výhru je tu nulová.

Určite sa už aj vám viackrát stalo, že ste veľké množstvo svojho času a svojej energie investovali do niečoho, čo v konečnom dôsledku ani nevyšlo a nestálo to zato. My, ľudia, sme už však raz takí. Veľakrát zvádzame úplne zbytočné boje, ktoré ani nemáme šancu vyhrať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktoré sú to?

#1 Nesnažte sa ignorantského bigota presvedčiť, že sa mýli

Tento boj by ste naozaj nevyhrali, akurát by ste v ňom nechali obrovské množstvo svojho času, a v neposlednom rade aj svojich nervov. Sú jednoducho ľudia, s ktorými ani za ten svet nepohnete — a nie je ich málo. Jednoducho sa s tým zmierte. Keď viete, že niekoho jednoducho nepresvedčíte, ani sa o to nepokúšajte. Nie každý je otvorený iným názorom. 

#2 Nesnažte sa svojich rodičov presvedčiť, že ste už dospelý

A to bez ohľadu na to, či máte 18 alebo 30 rokov — jednoducho sa vám to nepodarí. A tiež sa to ani nesnažte pochopiť, nepodarí sa vám totiž ani to. Pochopíte to jednoducho až vtedy, keď sa vy sami stanete rodičmi. 

pexels.com

#3 Nesnažte sa svojho priateľa/svoju priateľku presvedčiť o tom, že jej polovička je hrozná

Na vzťahové otázky je väčšina ľudí, (ne)pochopiteľne, precitlivená. Áno, možno sa vám ešte pred pár dňami sťažoval/a a plakal/a vám na pleci, že sa s ním/s ňou naozaj rozíde, no a dnes ich už vidíte držať sa za ruky a štebotať si. Neriešte to. Nezískali by ste tým nič, len by ste došli o dobré priateľstvo. Vo vzťahovej otázke musí dostať rozum každý sám. 

#4 Nesnažte sa niekoho presvedčiť, že vaše vierovyznanie je “lepšie”

Pokiaľ to nikomu neubližuje, nechajte každého veriť, v čo len chce. Mať vieru je dôležité a skutočne vám to môže v tých najťažších časoch pomôcť, no nezabúdajte, že “správna viera” alebo “správny Boh” neexistujú. Správne je pre každého niečo iné. 

aconsciousrethink
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov