Foto: pixabay.con

To, že muži svoje city nedávajú tak často najavo neznamená, že ich nemajú.

Ťažko odhadnúť, kto je iniciátorom rozchodov častejšie — či muži alebo ženy. Isté však je, že ich najčastejšie príčiny sa líšia. Prečo sa teda najčastejšie rozchádzajú muži?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ich najvážnejšími dôvodmi sú tieto 3 veci:

#1 Cítia vo vzťahu súťaživosť

Áno, je pravdou, že takmer každý muž má v sebe zakorenenú súťaživosť. Chce však “súperiť” s inými mužmi, určite nie so svojou partnerkou. Ak teda začne cítiť, že musí súťažiť o kontrolu vo vzťahu, začne sa cítiť nepotrebný a vyčerpaný a je takmer isté, že v takomto vzťahu dlho nezotrvá. 

#2 Cítia, že láska, ktorú dávajú, nie je “dosť dobrá”

Nie je žiadnym tajomstvom, že niektorí muži sa vyhýbajú “emocionálnemu nátlaku” a radšej by zdolali tú najvyššiu horu, než by sa pred niekým mali otvoriť. Ak od nich teda niekto vyžaduje viac lásky, viac pozornosti či hoci aj viac sexu, hrozí, že to vezmú ako nátlak a z takéhoto vzťahu radšej utečú. Nadobudnú tým totiž pocit, že pre svoju partnerku nie sú dosť dobrí. 

pixabay.com

#3 Necítia sa byť rešpektovaní

V neposlednom rade, je prirodzené, že každý muž potrebuje mať pocit, že ho jeho polovička rešpektuje. Potrebuje cítiť, že si ho ako muža váži, a je ochotná kryť mu za akýchkoľvek okolností jeho chrbát — aj v tých najťažších chvíľach. 

V akom vzťahu teda muž túži zotrvať? V takom, ktorý je založený na vzájomnej dôvere, na vzájomnom rešpekte a na nesilenej láske. To sú preňho ideálne podmienky na to, aby sa svojej partnerke dokázal otvoriť a aby dokázal budovať dlhodobý vzťah, v ktorom sa budú cítiť dobre obaja.

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov