Páni, dôležitá správa predovšetkým pre vás.

Komplimenty. Milujeme ich naozaj takmer všetci (ak nie úplne všetci), no v našej spoločnosti je už raz tak nejak zakorenené, že ich skladajú predovšetkým muži ženám. Ide však o naozaj milé a romantické gesto a treba povedať, že správne zvolený kompliment vyslovený v pravej chvíli dokáže skutočné zázraky. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako sa však podarilo dokázať v jednom z výskumov, vôbec nie je jedno, aký kompliment muž použije. Čínskym vedcom sa totiž podarilo zistiť, že je jeden druh komplimentov, ktorý ženy preferujú pred všetkými ostatnými.

Tak napríklad, čo poviete na túto vetu?

Tvoje oči sú fakt sexy!

Je to kompliment, ale, úprimne… Niečo mu akosi chýba. A čo poviete na toto?

Tvoje oči sú nádherné ako hviezdy žiariace na nebi.

OK, uznávame, že aj romantiky priveľa škodí, avšak chceli sme poukázať na jedno – vedcom sa podarilo zistiť, že ženy milujú metaforické komplimenty.

pexels.com

Tvoje pery chutia ako najsladší nektár, tvoje oči sú hlboké ako oceán, tvoje vlasy sú lesklé ako diamanty…

Áno, toto sú tie vety, po ktorých ženy túžia. Prečo? Vysvetlenie je veľmi jednoduché a pravdepodobne vás až tak neprekvapí.

Ako podľa slov žien, tak aj podľa slov vedcov, metafory komplimenty zjemňujú a robia ich viac romantickými. Nezanedbateľným je pritom aj fakt, že na vytvorenie vetnej konštrukcie: “Tvoje oči sú hlboké ako oceán a ja sa v nich topím,” treba predsa len o niečo vyššie IQ, než na “Hej, máš mrte sexy pohľad!” 

Posledné slová prenecháme autorom tohto výskumu, ktorí tvrdia nasledovné: “Ženy, na rozdiel od mužov, dávajú prednosť skôr inteligencii a tvorivosti pred fyzickým vzhľadom. To je dôvod, prečo vnímajú metaforické komplimenty za tie najpríťažlivejšie.”

Pozri aj: Toto je 15 typov komplimentov, ktoré by nemali chýbať v žiadnom vzťahu

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov