So vzťahmi je to naozaj komplikované…

…a dokonca aj s tými, kde sa partneri tvária, že sú najšťastnejšou dvojicou na svete. Austrálska spoločnosť Forktip sa rozhodla preskúmať, ako sú na tom s neverou páry, ktoré sa navonok tvária šťastne. A výsledky teda určite mnohých nepotešia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Spoločnosť Forktip sa rozhodla “posvietiť si” na 5000 ľudí. Vo výskumnej vzorke boli rovnomerne zastúpené obe pohlavia, ako ženy, tak aj muži.

Väčšina zúčastnených tvrdila, že svojho partnera nikdy nepodviedla. Toto tvrdenie potvrdilo až 69,1% žien a 59,6% mužov. Z toho nám vychádza, že nevery sa dopúšťajú častejšie muži.

Z dotazovaných mužov až 40,4% potvrdilo, že niekedy boli neverní. U žien však toto číslo nebolo výrazne lepšie, k podvádzaniu sa priznalo až 30,9% žien.

Výskumníci sa však zaujímali aj o to, koľkokrát ľudia svojho partnera podviedli. Odpoveďou opäť nie je žiadne potešujúce číslo. Až 52,4% respondentov totiž uviedlo, že svojho partnera podviedlo viac ako jedenkrát.

Nevery sa “len” jedenkrát dopustila približne štvrtina respondentov a až 31,2% z nich sa priznalo, že svojho partnera stále podvádza, teda že ich aférka stále trvá.

pexels.com

Prieskum sa rozhodol zaoberať aj otázkou, prečo sa ľudia rozhodnú svojho partnera podviesť. Ukázalo sa, že štyrmi hlavnými dôvodmi sú:

  • Nedostatok radosti a zábavy vo vzťahu.
  • Nedostatok sexu.
  • Pomsta za partnerovu neveru, ktorý podviedol prvý.
  • Partner pri sexe uspokojí len seba.

Síce teda už máme zodpovedané otázky, kto, koľko a prečo podvádza, nezodpovedanou otázkou stále ostáva, s kým sa ľudia tejto nevery dopúšťajú.

Odpoveď vás možno prekvapí. Až v 49,9% prípadov je touto osobou niekto úplne neznámy, teda človek, ktorého vidíte po prvýkrát, alebo ho poznáte len niekoľko dní.

Na 2. mieste “sa umiestnil” priateľ alebo priateľka partnera či partnerky, a to s 23,8%. V tesnom závese s 22,4% nasledoval kolega alebo kolegyňa. Na poslednom mieste sa umiestnil rodinný príslušník partnera, s ktorým malo aférku 3,9% opýtaných.

Pozri aj: Nevera môže byť aj psychická. Toto je 8 znakov toho, že práve prežívate emocionálnu aférku

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov