Foto: pexels.com

Nájdete medzi nimi aj to svoje?

Tak, ako tu vždy boli, sú a budú vzťahy a láska, tak tu, žiaľ, navždy bude aj nevera. Odborníci z mnohých oblastí jej však venujú čoraz viac pozornosti a snažia sa ju preskúmať naozaj z každej strany. 

Paul K. Piff, sociálny psychológ na University of California prišiel vo svojom výskume, ktorý uverejnil portál Your Tango, na jedno veľmi zaujímavé zistenie. Ukázalo sa totiž, že ľudia z vyšších sociálnych vrstiev klamú a podvádzajú svoje polovičky častejšie, ako ľudia z nižších sociálnych vrstiev. 

Prišlo sa však aj na to, že ľudia v niektorých profesiách sa nevyry dopúšťajú jednoducho častejšie, než iní. Prinášame vám preto rebríček zoradený od konca až po “prvé miesto”. Nájdete v ňom aj svoju profesiu?

#9 Advokáti, sudcovia a pod.

O týchto ľuďoch sa často hovorí, že na to, aby by boli vo svojej brandži úspešní, musia mať chladné srdce. Ich charakteristikou je aj to, že dokážu odôvodniť takmer všetko.

#8 Žurnalisti, PR manažéri

Tu je podľa odborníkov ten problém, že títo ľudia dosť často cestujú a neustále spoznávajú nových a nových ľudí. Okrem toho majú radi adrenalín a dobrodružstvo. 

#7 Ľudia pracujúci v zábavných kluboch (DJ-i, barmani, tanečníci…)

Práca v noci a alkohol je jednou z najhorších možných kombinácií, ktoré môžu vyústiť až do nevery. 

#6 Umelci (hudobníci, herci, fotografi…)

Títo ľudia takisto často cestujú a navyše mávajú viacero svojich fanúšikov či priaznivcov, čo môže zohrať tiež významnú úlohu. 

Autor fotky: Andre Furtado na Pexels

#5 Športovci

Podobne ako vyššie spomenutí, aj športovci mávajú množstvo priaznivcov opačného pohlavia. Náročné tréningy sú navyše náročné na čas, čo môže byť vo vzťahu predmetom hádok. 

#4 Manažéri, riaditelia

Tu platí presne to, čo sme spomínali už v úvode – moc a peniaze bývajú často príčinou toho, prečo človek nadobudne presvedčenie, že podvádzať jednoducho môže. 

#3 Zdravotníci

Dlhé smeny, práca v noci a množstvo vypätých situácií. Aj to môže byť dôvodom, prečo sa títo ľudia často dopúšťajú nevery. 

#2 Piloti, letušky

Aj tu je problémovým faktorom časté cestovanie a neustále stretávanie nových ľudí v rôznych kútoch sveta.

#1 Finančníci

Prvé miesto v tomto nelichotivom rebríčku patrí bankárom, maklérom, finančným analytikom a pod. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov