Foto: pixabay.com

Nie vždy to tak bolo…

V našej spoločnosti je toho ešte veľmi veľa, čo by bolo vhodné zmeniť k lepšiemu. Samozrejme to však nejde hneď naraz. Ak sa však zamyslíme, všimneme si, že niektoré veci sa pomaly naozaj menia a idú dobrým smerom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Brightside spísal 8 z nich. Možno vám pomôžu uveriť v to, že tento svet nakoniec nie je až takým zlým miestom. 

#1 Mnoho ľudí už verí tomu, že ženy sa dokážu nielen starať o rodinu a o domácnosť, ale dokážu udržať aj rovnaké pracovné tempo ako muži. 

#2 Na ľudí s tetovaniami sa už nie každý pozerá ako na “kriminálnikov”. Ľudia sa jednoducho nechajú tetovať, kedy sa im to páči. 

#3 V oblasti módneho priemyslu je pokrokom aj to, že niektoré módne značky ženám ako ideál krásy nepodsúvajú podvýživené ženy. 

#4 Dnes už nie je ničím výnimočným neriadiť sa tým, čo “by sa malo”. Ľudí už oveľa menej zaujíma, čo od nich očakáva spoločnosť – keď chce niekto začať podnikať v 50-tke, začne, keď si chce niekto založiť rodinu v 40-tke a nie v 25, takisto to nie je problém. 

pexels.com

#5 Stále menej sa prstom ukazuje na ľudí s nejakým zdravotným postihnutím. Práve naopak, spoločnosť sa im snaží čoraz viac pomáhať a čoraz viac ich integrovať. 

#6 Farba pleti zohráva čoraz menšiu úlohu. Ide to pomaly, ale istý posun badateľný určite je. 

#7 Starostlivosť o domácnosť už nie je len čisto ženskou záležitosťou. Čoraz viac mužov si uvedomuje, že aj v tomto by mal platiť princíp rovnocennosti. 

#8 Nikdy nie sme príliš starí ani príliš mladí na to, aby sme si plnili svoje sny. Ak niečo chceme, mali by sme ísť za tým bez ohľadu na vek – a čoraz viac si to začína uvedomovať aj spoločnosť. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov