Foto: Image by Christopher Ross from Pixabay

Milujete sarkazmus?

Každý z nás vie, že zatiaľčo niektorí ľudia sarkazmus vyslovene milujú, iní ho nedokážu ani vystáť. Problémom je, ak sa do seba takéto 2 protipóly zamilujú. Neznamená to však, že takýto vzťah je odsúdený na zánik. Treba v ňom však dodržiavať isté pravidlá.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aké? S tým už poradil portál Your Tango.

#1 Je potrebné mať hranice medzi sarkazmom a drzosťou. Táto hranica je totiž veľmi tenká a prekročiť ju je nesmierne jednoduché.

#2 Nebuďte sarkastickí priskoro. Ľudí, ktorí tento druh humoru nemajú radi, by to mohlo odradiť, a odsúdili by vás ešte skôr, než by vás spoznali lepšie.

#3 Naučte sa prijímať komplimenty. Sarkastickí ľudia s tým totiž niekedy majú problém – na každý kompliment chcú zareagovať sarkazmom. Jednoduché “ďakujem” je však veľakrát oveľa lepšou voľbou.

#4 Naučte sa rozlišovať situácie. Sarkazmus totiž nie je vhodný vždy, je mnoho situácií, kedy je lepšie vyhnúť sa mu a svojmu partnerovi poskytnúť primeranú reakciu, ktorá ho podporí.

Image by Ryan McGuire from Pixabay

#5 Svoju polovičku nezosmiešňujte. Predovšetkým v počiatkoch vzťahu by to mohla brať ako urážku, nie ako váš pokus o vtip. Ak chcete svojho partnera/svoju partnerku na niečo upozorniť, skúste na to ísť citlivo.

#6 Oceňte jeho snahu. Ak vás napr. prekvapí kyticou kvetov alebo romantickou večerou, prekrútenie očami a nejaká nevhodná poznámka by neboli práve tou najvhodnejšou reakciou.

#7 K jeho/jej rodine sa správajte úctivo. Nikdy neviete, ako by váš sarkazmus prijali, no vaše nevhodné poznámky by už musel vysvetľovať váš partner, nie vy. Skúste ho týchto nepríjemností ušetriť.

#8 Všetko s mierou. Všetkého veľa škodí, a inak to nie je ani so sarkazmom vo vzťahu. Ak by ho bolo priveľa, mohlo by sa stať, že vaša polovička by už nevedela, kedy žartujete a kedy niečo myslíte úprimne – a to nie je nič príjemné.

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov