Foto: Photo by Ric Rodrigues from Pexels

Len si tým škodíte…

Veľakrát obviňujeme samých seba aj z vecí, za ktoré vlastne ani vôbec nemôžeme. To nás následne oberá nielen o energiu, ale aj o dobrú náladu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak sa obviňujete z niektorej z týchto 7 vecí, skúste to čo najskôr zmeniť. Vôbec za ne totiž nemôžete.

#1 Túžba byť sám

Mnohí ľudia si myslia, že túžiť po čase strávenom osamote je niečo zlé. To však vôbec nie je pravda, každý zrelý človek totiž občas potrebuje zostať sám, len so svojimi vlastnými myšlienkami. Ak to tak cítite aj vy, určite si to nevyčítajte. 

#2 Priatelia a partneri

Okolie sa vás veľakrát bude snažiť presvedčiť, že ľudia, ktorí sú okolo vás, nie sú “dosť dobrí”.  Je len na vás, aby ste tomu neuverili – ak sa k vám niekto správa pekne a dobre, malo by vám byť úplne jedno, čo si kto myslí. Čas trávte s ľuďmi, s ktorými sa cítite príjemne. 

Foto: Photo by Tan Danh from Pexels

#3 Váš pôvod

Každý má nejaký pôvod a každý má nejakú minulosť. Ak sa ich nenaučíte akceptovať, šťastie v živote určite nenájdete. Ak s nimi nie ste spokojní, jednoducho ich len prijmite a pozrite sa na to z tej lepšej stránky – aspoň si môžete porovnať, kde ste a kým ste dnes. 

#4 To, že ste single

Možno sa vám zdá, že aj toto niekedy ľudia berú za akúsi “chorobu”, hlavne, keď ste single naozaj dlho. Určite sa však z toho neobviňujte, možno jednoducho len cítite, že ešte potrebujete byť sami, alebo len čakáte na toho pravého/tú pravú. Vždy si povedzte, že lepšie je nebyť v žiadnom vzťahu, než byť v nešťastnom vzťahu. 

#5  To, že ste iní

Nesnažte sa zapadnúť. Ak máte pocit, že ste iní ako všetci ostatní, nevyčítajte si to, práve naopak – berte to ako výhodu, ktorú môžete využiť vo svoj prospech. 

Foto: Photo by Jhonis Martins from Pexels

#6 To, že si niečo nemôžete dovoliť

Doba, v ktorej žijeme, je viac materialistická než kedykoľvek predtým. Nenechajte sa však strhnúť konzumom – veľakrát totiž túžime aj po veciach, ktoré vlastne vôbec nepotrebujeme. Platí tiež aj to, že keď si niečo nemôžete dovoliť teraz, neznamená to, že si to nebudete môcť dovoliť o niekoľko mesiacov. A verte, že potom z toho budete mať ešte väčšiu radosť. 

#7 Citlivosť

Doba je však nielen materialistická, ale aj chladná a možno ste si už neraz povedali, že by sa vám žilo ľahšie “bez citov”. Nikdy si však svoju citlivosť nevyčítajte, je len dôkazom toho, že ste dobrým človekom, ktorý má srdce na mieste. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov