Vy to zvládnete.

Tie najlepšie veci prichádzajú do nášho života zvyčajne vtedy, keď to čakáme najmenej. Žiaľ, presne takto to funguje aj opačne, teda s udalosťami, ktoré nás zarmútia, sklamú či úplne zlomia. Ak si práve prechádzate jedným z najhorších období vo svojom živote, nezúfajte. Zvládnete to, tak, ako ste doteraz zvládli všetko ostatné. A možno vám v tom pomôže aj týchto 10 tipov.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Zapchajte si uši a nepočúvajte, čo o vás ľudia hovoria. Ľudia sú veľakrát zlí a často dokážu byť nesmierne krutí. Keď niektorí uvidia, že ste zlomení, budú sa tomu tešiť a budú vám chcieť ublížiť ešte viac. Spravte si obrovskú láskavosť a nepočúvajte ich. Verte, že karma sa o nich postará.

#2 Nesťažujte sa. Prekvapení? No naozaj to funguje. Čím viac sa budete sťažovať a vyplakávať nad rozliatym mliekom, tým viac sa budete na daný problém sústrediť a tým horšie sa budete cítiť. Zamerajte svoju pozornosť na iné veci, priťahujeme predsa to, na čo myslíme.

#3 Zamerajte sa na to pozitívne. Práve preto, že to do svojho života chcete pritiahnuť. Venujte čo najviac času tomu, čo najviac milujete – bez ohľadu na to, či je to cestovanie po svete alebo háčkovanie počas večerov strávených doma. Robte, čo milujete a verte, že pozitívne myšlienky prídu samé.

Foto: Photo by Jacub Gomez from Pexels

#4 Napíšte si svoje sny na papier. Áno, je to tisíckrát omieľané klišé, no v tých najhorších (ale i lepších) časoch naozaj funguje. Napíšte si, po čom túžite a zrazu uvidíte, že váš život má zmysel, a že sa ešte naozaj máte na čo tešiť.

#5 Stanovte si nejaké ciele. Potrebujete niečo, čo vás každé ráno motivuje vstať z postele a v noci vám to nedovolí zaspať. Otvorte svoju myseľ novým nápadom či inšpiráciám a budete príjemne prekvapení.

#6 Smejte sa. Áno, je to také jednoduché. Jednoducho si nájdite niečo, čo vás zaručene rozosmeje. Či už to bude nejaká naozaj dobrá komédia alebo posedenie s priateľmi, je len na vás.

#7 Verte tomu, že všetko sa dobre skončí. Tak, ako všetko doteraz, tak isto zvládnete aj toto. Musíte v sebe len nabrať dostatok síl na to, aby ste tomu uverili.

Pozri aj: 18 znakov toho, že prežívate „temnú noc duše“, inak nazývanú aj ako existenčná kríza

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov