Foto: Photo by Murilo Folgosi from Pexels

Vystihuje vás práve cholerický temperament?

Sangvinik, melancholik, flegmatik alebo cholerik. O týchto štyroch typoch temperamentu ste už určite nie raz počuli. Viete však, ktorý vystihuje práve vás? Ak je vám týchto 6 znakov dôverne známych, mali by ste o sebe vedieť, že ste priam prototypom cholerika.

Článok pokračuje pod videom ↓

O akých 6 znakov ide?

#1 Ste orientovaní na ciele

Viete, čo chcete a idete si za tým. Keď niečo chcete dosiahnuť, nachádzate v sebe obrovskú silu, vďaka ktorej hravo zdoláte akékoľvek prekážky. Aj táto vlastnosť môže za to, že ste človekom priam predurčeným na úspech.

pixabay.com

#2 Ste absolútne nezávislí

Spoločnosť kohokoľvek nevyhľadávate preto, že daného človeka potrebujete, ale preto, že s ním jednoducho chcete byť. Ste absolútne samostatní a nezávislosť je pojmom, ktorý vašu osobnosť priam dokonale vystihuje. Ľudia si však vašu samostatnosť často mýlia s chladom či s nezáujmom.

#3 Nerobíte kompromisy

Robenie rozhodnutí je vašou silnou stránkou. Rozhodovanie vám síce možno trvá o niečo dlhšie, no vždy dospejete k takému rozhodnutiu, ktoré neskôr neoľutujete. Málokedy však nechávate priestor kompromisom – v drvivej väčšine prípadov musí byť všetko po vašom.

#4 Lomcujú vami vášne

Možno vás to prekvapí, no práve cholerici sú najviac romantickými ľuďmi. Keď milujú, milujú celým svojím srdcom a celou svojou dušou. Treba však dodať, že vo svojom ľúbostnom živote majú veľakrát zmätok, nakoľko pre opačné pohlavie sa nadchnú naozaj ľahko.

pixabay.com

#5 Máte obrovskú mentálnu silu

Ste silnými bojovníkmi, ktorých len tak niečo nezlomí. Aj keď vám niečo nevyjde, dokážete sa otriasť naozaj rýchlo a v konečnom dôsledku sa na celú nepríjemnosť nepozeráte ako na zlyhanie, ale ako na extrémne vzácnu lekciu, ktorá vás opäť naučila niečo nové.

#6 Ste asertívni

O cholerikoch sa často hovorí aj ako o ľuďoch, ktorí v sebe majú veľa skrytej agresie. To však nie je celkom pravda, to len ich asertivita je niekedy natoľko výrazná, že ľudia si môžu ich dravosť mýliť s agresiou.

Čo na záver dodať… Ako teda vidíte, cholerik má aj mnoho pozitívnych vlastností, a to napriek tomu, že veľakrát je popisovaný ako večne mrzutý či pomstychtivý typ. Ak ste sa však v týchto charakteristikách našli, jedno je isté – máte ten najviac ojedinelý typ temperamentu, a čo viac, predovšetkým u žien je naozaj extrémne zriedkavý.

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov