Foto: pixabay.com

V takejto situácii sa raz ocitne asi každý…

Možno si myslíte, že už ďalej nevládzete. Možno si myslíte, že život už ďalej nemá zmysel. Možno si myslíte, že nastal váš bod zlomu. Nech je to však akokoľvek zlé, nezabúdajte na týchto 6 vecí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Priniesol ich portál I Heart Intelligence a pokoj na duši môžu priniesť každému, koho práve niečo trápi. 

#1 Život je sériou pádov a vzostupov

Raz sme hore, raz dole. Keď ste už pridlho dole, je pochopiteľné, že len ťažko uveríte tomu, že raz bude dobre. No vedzte, že doteraz ste prežili a hrdinsky zvládli úplne všetko, čo vám osud priniesol. A rovnako zvládnete aj toto. Je to vlastne vaša jediná možnosť…

#2 Nezabúdajte na veci, ktoré vám robia radosť

…alebo robili. Každý z nás má niečo, čo mu vždy vyčarí úsmev na tvári. Chvíle s partnerom, chvíle s rodinou či nejaká kreatívna činnosť… Aj keď na nič z toho práve nemáte náladu, premôžte sa. Uvidíte, ako vám to prospeje. 

#3 Hviezdy žiaria tým jasnejšie, čím je väčšia tma

Keby nebolo tých ponurných dní, kedy sa cítime byť úplne na dne a zlomení, nedokázali by sme tak naplno oceniť tie krásne veci, ktoré nám život prináša. Praskliny vo vašej duši sú priestorom, cez ktorý do vás môže vniknúť svetlo. A ono raz určite príde. 

Photo by brenoanp from Pexels

#4 Stále sú tu ľudia, ktorí vám chcú pomôcť

Aj keď si to možno nechcete priznať. Vždy je tu niekto, komu môžete zavolať a vyrozprávať sa mu. Možno vám nedá presný návod na to, čo máte robiť, no niekedy pomáha už len dať zo seba tieto problémy von. Vždy je tu niekto, komu na vás záleží…

#5 So svojimi pocitmi nebojujte – čeľte im

Čím viac by ste sa ich snažili potláčať, tým by to bolo horšie. Nesnažte sa svoje negatívne pocity poraziť, nepomohlo by vám to. Jednoducho sa im postavte zoči-voči a vypočujte si, čo vám chcú povedať. Odoznejú, až keď vám to posolstvo odovzdajú. 

#6 Pády nie sú to jediné vo vašom živote

To, čo práve prežívate, je určite veľmi nepríjemné. Možno to aktuálne zatieňuje všetko vo vašom živote, no pozrite sa na to, čo sa skrýva za tým tieňom. Nájdete tam ľudí, ktorým na vás záleží, svoje záľuby a možno prácu, ktorej ste venovali niekoľko rokov. Toto sú veci, ktoré vás definujú, a ktoré k vášmu životu neodmysliteľne patria. Je v ňom aj mnoho dobrých vecí, určite na ne preto nezabúdajte. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov