Foto: Photo by Ali Pazani from Pexels

V skutočnosti sú vám na obtiaž.

Možno aj vy lipnete na niektorých veciach či presvedčeniach a myslíte si o nich, že pre váš život sú skutočne dôležité. Čo ak je to ale inak? Čo ak sú pre vás len záťažou a brzdia vás v ďalšom posune či vývoji?

Článok pokračuje pod videom ↓

Presne takých je totiž týchto 5 vecí, ktoré sú vašimi “energetickými upírmi” – aj keď si to odmietate priznať.

#1 Naivné predstavy o životoch druhých ľudí

Tomuto sú na vine väčšinou sociálne siete. Žiarivý Instagram nás denno-denne presviedča o tom, aký dokonalý a bezstarostný je život niektorých ľudí. Určite tomu však neverte, niet človeka, ktorého by niečo netrápilo. A ak sa niekto tvári, že jeho netrápi nič, vedzte, že práve on trpí najviac. S nikým sa preto neporovnávajte a sústreďte sa výhradne na svoj vlastný život. 

#2 Veci, ktoré už nepotrebujete

Oblečenie, knihy, nábytok… Čokoľvek, čo ste už nepoužili viac ako rok, no odkladáte si to “na horšie časy”. Alebo keď schudnem, keď sa presťahujem, keď budem mať viac času, keď, keď, keď… Vyhoďte ich. Naozaj. Prečistíte si tak nielen priestor, ale aj svoju myseľ. 

Photo by Artem Beliaikin from Pexels

#3 Dlhodobé plány

Áno, je skvelé vedieť, cca kde by ste by chceli byť o pár mesiacov či o pár rokov, no rovnako by ste mali vedieť, že skôr ako plán je to len želanie. Samozrejme môžete spraviť všetko preto, aby sa vám tento sen splnil, no rovnako musíte vedieť, že život je nevyspytateľný a naše plány zmení od základov spravidla vtedy, keď to čakáme najmenej. To však neznamená, že ste zlyhali. 

#4 Množstvo priateľov

Nepotrebujete veľa priateľov, stačí vám málo priateľov, s ktorými budete mať veľa zážitkov. V tomto prípade niekoľkonásobne platí, že nejde o “kvantitu”, ale o kvalitu. Jedno úprimné priateľstvo vám totiž nahradí desiatky falošných. 

Photo by Elle Hughes from Pexels

#5 Nárok na niečo

Veľakrát si myslíme, že ak niekomu pomôžeme, alebo ak jednoducho robíme niečo “dobré”, automaticky nás to oprávňuje na to, aby sa nám v živote diali len dobré veci. Takto to však nefunguje a nikdy ani fungovať nebude. Všetko, čo robíte, jednoducho musíte robiť nezištne a z úprimného srdca. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov