Autor fotky: George Milton na Pexels

Na význame týchto slov sa introvert a extrovert nikdy nezhodnú.

Introvert a extrovert sú dve úplne odlišné typy osobností. Síce sa spolu môžu naučiť normálne fungovať, ale ich vnímanie okolitého sveta nebude nikdy rovnaké. Práve to spôsobuje, že význam týchto 5 slov vnímajú úplne inak. 

Článok pokračuje pod videom ↓

O ktoré slová ide, popísal portál Learning Mind. 

Samota

Definícia extroverta: negatívny stav bytia charakterizovaný pocitom osamelosti a nudy. Extroverti sanitu neznesú a keď ostanú osamote, robia všetko preto, aby nejakú spoločnosť vyhľadali. 

Definícia introverta: radostný stav sprevádzaný úľavou z toho, že konečne si môže osamote užiť svoje obľúbené aktivity. 

Kniha

Definícia extroverta: predmet užitočný ako zarážka, ťažítko či dekorácia. Ide o niečo, čo tiež môže pomôcť pri plnení školských či pracovných povinností.

Definícia introverta: predmet, ktorý je zároveň vaším najlepším priateľom. Ide o skvelý spôsob, ako sa nielen vzdelávať, ale aj cestovať, prežiť lásku či rôzne dobrodružstvá bez toho, aby ste museli opustiť svoj príbytok.

Autor fotky: Gabriela Pereira na Pexels

Nuda

Definícia extroverta: pocit, ktorý je vyvolaný tým, že ste uviazli sami doma bez toho, aby ste mali čo robiť. Ďalšou príčinou tohto pocitu môže byť, že v socializácii vám bráni nejaká povinnosť, ako napríklad práca alebo štúdium. 

Definícia introverta: pocit, ktorý je prítomný predovšetkým pri socializácii, za ktoré považujeme všetky spoločenské akcie, pri ktorých je prakticky nevyhnutné komunikovať s neznámymi ľuďmi. 

Slušnosť

Definícia extroverta: byť starostlivým a slušným človekom, ktorý sa každému snaží pomôcť socializovať sa a každého zapája do konverzácie. Je to tiež snaha vyhnúť sa v rozhovore trápnemu tichu šikovným konverzačným manévrovaním. 

Definícia introverta: rozhodnutie neobťažovať ľudí, pokiaľ to nie je absolútne nevyhnutné. Toto pravidlo sa porušuje iba v prípade, ak ide o niekoho z úzkeho kruhu vašich najbližších. 

Autor fotky: Canva Studio na Pexels

Smartfón

Definícia extroverta: najlepší vynález na tomto svete. Ide o predmet, ktorý nás udržiava v spojení so svetom, keď sme nútení byť sami. Ide o skvelý nástroj na socializáciu, keď zdroje konverzácie v našom fyzickom prostredí dočasne vyschnú.

Definícia introverta: predmet v podobe prekliatia, pri ktorom sa neustále snažíte zistiť, či je možné jeho upozorneniam uniknúť. Príležitostne ho používate na rozhovory s najbližšími či na objednanie jedla. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov