Foto: Photo by Elina Krima from Pexels

Ste sami sebou?

Mnoho ľudí sa žiaľ neustále hrá na niečo, čím vôbec nie sú. Toto však k autentickosti určite nepatrí. Chcete byť skutočne sami sebou a podobné hry neznesiete? V tom prípade by ste mali podniknúť nasledovných 5 krokov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Sú síce náročné a nezvládne ich každý, no práve vďaka nim sa stanete sami sebou. Spísal ich portál Thought Catalog.

#1 Určite si svoje hodnoty

Bez toho sa ďalej naozaj nepohnete. Poznať, resp. určiť si svoje základné hodnoty je naozaj nevyhnutné – práve oni totiž rozhodujú o smerovaní vášho ďalšieho života i o tom, ako sa budete správať k druhým či ako sa budete stavať k svojej práci. Hodnoty jednoducho ovplyvňujú každé jedno naše rozhodnutie a človek, ktorý je autentický, ich určite nemení každý jeden deň 

#2 Nájdite samých seba

Znie to ako maximálne klišé, no sám sebou nikdy nebude človek, ktorý robí niečo, s čím nie je vnútorne stotožnený. Ak chcete byť maximálne autentickou osobou, nájdite to, v čom sa budete cítiť ako ryba vo vode. To vás už potom navedie presne tam, kde máte (a chcete) byť. 

Photo by Маша Реймерс from Pexels

#3 Buďte priami

Nezavádzajte, neklamte, budťe úprimní. Dbajte na to, aby si vás druhí vždy pamätali ako človeka, ktorý je priamy a vždy sa dá spoľahnúť na to, že hovorí pravdu. 

#4 Robte iba veci, ktoré vám vyhovujú

Robte iba to, čo chcete, stretávajte sa iba s ľuďmi, s ktorými chcete, buďte iba tam, kde chcete. Autentickým človekom budete iba vtedy, keď budete robiť veci, o ktorých ste vnútorne presvedčení. Pokiaľ sa do niečoho musíte vyslovene nútiť, nie je to ono. 

#5 Vážte si svoju energiu a svoj čas

Nevenujte jedno ani druhé veciam či ľuďom, ktorí si to nezaslúžia. Čas i energia sú nenávratnými investíciami, investujte ich preto výhradne tam, kde sa vám zúročia.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov