Naše očakávania od vzťahu veľakrát nie sú realistické.

Samozrejme, je dobré a priam nevyhnutné mať nejaké zásady a nepoľavovať zo svojich nárokov. Pravdou však je, že naše vzťahy si veľakrát idealizujeme a chceme, aby boli ako tie z hollywoodskych filmov. No nato, aby bola vaša láska silná a večná nemusí byť dokonalá. Stačí, ak sa bude vyznačovať týmito 10 vecami.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 S partnerom dokážete úplne pokojne diskutovať o vašej budúcnosti. A napriek tomu, že vaše názory na ňu možno nie sú úplne identické, dokážete o nej hovoriť bez hádok.

#2 Plníte sľuby, ktoré si navzájom dáte. Ani jeden z vás nie je žiadnou “sľubotechnou”. Ak si raž niečo sľúbite, tak to aj dodržíte. A to sa v dnešnej dobe cení.

unsplash.com

#3 Jeden druhého nekontrolujete. Navzájom si dôverujete a rešpektujete tiež to, že každý z vás potrebuje určitý čas bez toho druhého – len pre seba.

#4 Dokážete rešpektovať svoj odlišný denný harmonogram. Jednoducho ste sa naučili akceptovať, že obaja máte dni rozvrhnuté inak. O to viac si však vážite chvíle, kedy môžete byť spolu.

#5 Váš vzťah nevyzerá ako dráma. Viete, že pričasté hádky, nezhody pre malichernosti či žiarlivostné scény do života dvoch dospelých ľudí nepatria.

#6 Dokážete sa tešiť z úspechov jeden druhého. Nepodceňujete sa ani na seba nežiarlite. Úspech toho druhého vás vždy úprimne poteší.

unsplash.com

#7 Ak je to nevyhnutné, svoje spoločné plány zmeníte. Viete, že v živote môžu nastať situácie, ktoré môžu zmeniť niečo, na čo sme sa tešili. Tieto zmeny už však dokážete akceptovať a už viac nie sú príčinou vašich hádok.

#8 Dokážete jeden druhému povedať “prepáč”. Tak jednoduché slovo, a predsa je pre niektorých ľudí také náročné vysloviť ho. Ak to tak vo vašom vzťahu nie je, vážte si to.

#9 Nesnažíte sa jeden druhého zmeniť. Akceptujete sa presne takí, akí ste. Pretože veľmi dobre viete, že ak sa niekto zmení kvôli niekomu, ide len o dočasnú “zmenu”.

#10 Dokážete sa navzájom podržať. Ani to už dnes vo vzťahoch nie je samozrejmosťou. U vás však stále platí, že ak má práve jeden z vás zlé obdobie, ten druhý pri ňom stojí a kryje mu chrbát.

Pozri aj: Vkráda sa do vášho vzťahu stereotyp? Vyskúšajte týchto 20 prekvapivých aktivít, ktoré vyženú pohodlnosť z každého vzťahu

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov