Foto: Photo by Alexander Mils from Pexels

Čo by ste ešte doplnili?

Rok 2018 bol pre niektorých tým najlepším, pre iných najhorším. Niektorí ho hodnotia ako priemerný, ďalší naňho zas nikdy nezabudnú. Nech už bol pre vás akýkoľvek, je pravdepodobné, že sa s nami zhodnete na tom, že týchto 10 vecí by sa nám všetkým v roku 2019 zišlo viac…

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Empatia

Čím sme starší, tým viac nás pohlcujú naše osobné drámy a zabúdame si pritom uvedomiť, že mnohí ľudia sú na tom ešte oveľa horšie. Vcítiť sa do kože druhých je dnes vlastnosť, ktorá, žiaľ, mnohým chýba. 

#2 Pomoc

Nemusíte sa silene snažiť o žiadne obrovské gestá. Stačí mať len oči otvorené a pomôcť tam, kde môžete. Aj úplne drobným, nepatrným gestom môžete niekoho život zmeniť k lepšiemu. 

Foto: pexels.com

#3 Úprimnosť

Ocitli sme sa v dobe, kedy už neklameme len druhých, ale aj samých seba. A to je jedna z najhorších vecí, ktorej sa môžeme sami voči sebe dopustiť. Buďte k sebe i k druhým úprimní a uvidíte, ako sa váš život zjednoduší. 

#4 Odpustenie

Nikto nie je neomylný a každý robí chyby. Zabudnúť a odpustiť sú však dve rôzne veci. Zabudnúť sa niekedy, samozrejme, nedá, no odpustiť toho môžete naozaj veľa. A to nielen druhým, ale aj sebe. Ten pocit úľavy naozaj stojí zato. 

#5 Spontánnosť

Neustále všetko x-krát prehodnocujeme, pričom sa väčšinou nezabúdame nechať ovplyvniť hororovými scenármi, ktoré sa, samozrejme, nikdy nenaplnia. Buďte viac spontánni. Doprajte si, po čom túžite. Uvedomujte si možné následky, no nenechávajte sa nimi odradiť. Risk je zisk a oveľa lepšie je ľutovať, že ste spravili nejakú chybu, ako ľutovať, že ste nespravili vôbec nič. 

#6 Intimita

Vôbec to nemusí byť v zmysle fyzického zblíženia, ale v zmysle zblíženia sa vo všeobecnosti. Svet je chladným miestom a pohladenia či pekného slova sa veľakrát nedočkáme ani od svojich najbližších. Nájdite si niekoho, pri kom budete môcť byť sami sebou a budete s ním môcť zdieľať aj svoj intímny priestor. 

Photo by Leah Kelley from Pexels

#7 Podpora

Občas ju potrebujú aj tí najsilnejší jedinci a nie je na tom vôbec nič zlé — práve naopak. Podpora nás dokáže posilniť a motivovať, aby sme vytrvali, nech už je cesta akokoľvek náročná. 

#8 Konverzácie

Množstvo problémov vzniká práve z toho, že sa vyhýbame konverzáciám či diskusiám. Ak je na nám nejaká téma nepohodlná, jednoducho sa radšej zahráme na “mŕtveho chrobáka”. To však nikam nevedie a takéto správanie neškodí len druhým, ale aj nám samým. 

#9 Nádej

Je pravdou, že sme sa ocitli v dobe, ktorá má množstvo problémov a všade je nesmierne veľa negativity, no nenechajte sa tým odradiť. Stále je tu dosť vecí, ktoré vám môžu priniesť šťastie. Pretože šťastie nie je len o vonkajších okolnostiach, ale predovšetkým o nastavení vašej mysle. 

Photo by Murilo Folgosi from Pexels

#10 Oddych

Nemôžete byť silní, produktívni, motivovaní či veselí 365 dní v roku. Niekedy jednoducho potrebujeme vypnúť, byť sami, ponoriť sa len do svojich vlastných myšlienok. Často na to však zabúdame. Keď cítite, že si potrebujete vydýchnuť, jednoducho to urobte — bez najmenších výčitiek svedomia. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov