Hovorí sa, že život začína po 30-tke.

Aby ste sa však cez túto hranicu dostali z čo najlepšej štartovacej pozície, je dobré si dovtedy vo svojom živote poriadne upratať. Čo by ste teda mali do svojej 30-tky určite stihnúť?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nájdite si prácu, ktorú budete milovať

Áno, platiť načas všetky účty a mať stály príjem je nevyhnutné, no skutočné šťastie objavíte až vtedy, keď si začnete zarábať tým, čo milujete.

#2 Ukončite svoje falošné priateľstvá

Nechajte si vo svojom živote len tých ľudí, ktorí sú úprimní, nevodia vás za nos a do života vám aj niečo dávajú, nielen berú. Falošné priateľstvá sú len plytvaním vášho času a energie.

Photo by Dmitry Ratushny on Unsplash

#3 Naučte sa strážiť si svoje súkromie

Ľudia vedia byť krutí a a pokiaľ im to má priniesť nejakú výhodu, neváhajú a zradia vás. Detaily zo svojho súkromného či hoci aj pracovného života si preto nechávajte len a len pre seba.

#4 Určite si svoje priority

To, či bude vašou prioritou rodina, práca alebo cestovanie je len a len vašou vecou a vaším rozhodnutím. Vyberte si to, čo vás spraví najšťastnejším.

#5 Cestujte, cestujte, cestujte

Cestovanie je nesmierne oslobodzujúce a dá vám obrovské množstvo skúseností a zážitkov na celý život, ktoré vám nemôže nikto nijakým spôsobom vziať.

#6 Zabezpečte si príjem, s ktorým budete spokojní

Možností, ako si zarobiť, sú dnes stovky. Dá sa to, len zo svojej komfortnej zóny treba odísť poriadne ďaleko. Všetko ostatné sú len výhovorky.

pexels.com

#7 Nájdite si vlastné bývanie

“Mama hotel” síce pre niektorých môže byť veľmi pohodlným miestom, no pokiaľ nezačnete bývať sami, nikdy sa úplne neosamostatníte.

#8 Nájdite si svoj štýl

Či už bude športový, elegantný alebo extravagantný, je len na vás. To jediné, na čom záleží je to, aby ste sa cítili dobre a sebavedomo.

#9 Veľa čítajte

Čítanie nám dokáže neuveriteľne rozšíriť obzory, zväčšuje našu slovnú zásobu, motivuje nás a tiež nás inšpiruje. Nepripravte sa o tieto benefity tým, že nebudete čítať.

#10 Pracujte na postave, s ktorou budete spokojní

Nie je nič lepšie, než cítiť sa dobre vo svojej vlastnej koži. Uvidíte, že keď budete jesť zdravo a budete cvičiť, ten pocit spokojnosti so sebou samým, ktorý vás zaplaví, bude na nezaplatenie.

Pozri aj: Telefonovanie počas šoférovania či spievanie v sprche. Prečítajte si, čo o vás prezrádzajú vaše každodenné zvyky

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov