Ak sa považujete skôr za “vlka samotára”, v nasledovných riadkoch sa určite nájdete.

Hovorí sa, že najviac priateľov máme do svojich 25 rokov. Potom ich počet už neustále len klesá. Napriek tomu však existuje aj mnoho ľudí, ktorí priateľov nemajú a ani ich mať nechcú. Majú maximálne 1-2 spriaznené duše a všetkých ostatných ľudí považujú len za “známych”. Prečo je to tak?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak máte takisto málo priateľov a mať ich ani nechcete, toto je 10+ úprimných dôvodov, prečo je to tak.

#1 Aj keď priateľom nasľubujete takmer čokoľvek, v 90% prípadov na poslednú chvíľu všetko zrušíte. Akosi vás teda zo svojich plánov začali vynechávať.

#2 Jednoducho a úprimne povedané – budujete si svoju kariéru. Na stretávanie sa s priateľmi tak máte minimum času (nedá sa však povedať, že by ste to ľutovali).

Photo by bruce mars from Pexels

#3 Vaše staré priateľstvá upadli do zabudnutia a žiadne nové si nebudujete. Má to hneď 2 dôvody – po prvé, ľuďom nedôverujete a po druhé, neradi sa spoznávate s novými ľuďmi.

#4 Priznávate si, že nie ste dobrý priateľom. Ak vás niečo zarmúti, dokážete sa odmlčať aj na niekoľko týždňov.

#5 Jednoducho neznášate toxických ľudí. Ak vás niekto oberá o energiu, neľútostne s ním prerušíte akékoľvek kontakty.

#6 Nechcete sa stále ozývať ako prví. Preto čakáte, kým sa vám ozvú priatelia, čo žiaľ niekedy znamená aj to, že sa neozvú už nikdy.

#7 Pre niektorých ľudí je to priam nepochopiteľné, no aj tak sa najlepšie cítite vtedy, keď ste sami.

Photo by Gabriela Palai from Pexels

#8 Ste jednoducho leniví priateľom odpisovať na správy. Buď sa vám nechce, alebo to považujete za nedôležité, alebo to odložíte na neskôr a potom na to zabudnete.

#9 Nefascinujú vás veci, ktoré fascinujú väčšinu ľudí. Je pre vás preto mimoriadne ťažké nájsť niekoho s podobnými záujmami.

#10 Nemáte radi spontánne akcie. Keď vás preto priatelia niekam pozvú na poslednú chvíľu, automaticky odmietate, čo však môže budiť dojem, že vám na nich nezáleží.

Pozri aj: Toto je 7 typov ľudí, ktorí sa tvária ako vaši priatelia, no v skutočnosti sú presným opakom

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov