Foto: © REPORTER / East News

V dnešnom svete je nájsť úprimnú lásku ťažšie, než kedykoľvek predtým.

Kým sa hollywoodske páry (a nielen tie) rozchádzajú a rozvádzajú jeden za druhým, Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilson sú úplne opačným prípadom. Svoji sú už 31 rokov a sú spolu šťastní ako v počiatočnom štádiu vzťahu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako to robia? Portál Brightside zozbieral ich 6 rád, ktorými sa môžete inšpirovať aj vy. 

#1 Neberte sa pred 30-tkou

Tom a Rita sa spoznali pri natáčaní filmu Volunteers (1985), v ktorom hrali zamilovanú dvojicu. “Problémom” bolo, že sa do seba zamilovali naozaj. Prečo problémom? Pretože Tom Hanks bol už v tom čase ženatý a mal 2 deti a Rita bola zasnúbená. 3 roky sa im ich vzťah darilo udržiavať v tajnosti, Tom sa však potom rozviedol a o ruku požiadal Ritu. Ako dnes tvrdí, keď mal svadbu po prvýkrát, bol mladý, impulzívny a sústredil sa predovšetkým na prácu. Jeho odporúčanie preto znie: “Neberte sa pred 30-tkou.”

#2 Naučte sa robiť kompromisy

Tom bol katolíkom, no Rita má grécke korene a svoju vieru našla v pravoslávnej cirkvi. Tom vedel, aké je náboženstvo pre Ritu dôležité, preto ešte pred sobášom konvertoval na jej vieru. Ako sám hovorí, spravil to aj z hlbokého rešpektu k jej rodine. 

#3 Podporujte jeden druhého

Ani tento pár to v živote nemal jednoduché. Keď Tom v roku 1994 získal svojho prvého Oscara (za jeho výkon vo filme Philadelphia), pri svojej ďakovnej reči povedal: “Stojím tu len vďaka svojej žene, ktorá mi každý jeden deň ukazuje, čo je to láska.” Rite v roku 2015 diagnostikovali rakovinu prsníka a ako sama hovorí, bála sa, ako to jej manžel vezme. Bol jej však neskutočnou oporou a aj vďaka tomu sa jej ochorenie podarilo stabilizovať, dokonca bez chemoterapie. 

#4 Robte pre svoju polovičku drobné gestá

Ako Tom prezrádza, bez svojej manželky si nedokáže predstaviť svoj život. Často jej v byte necháva napísané milé odkazy, ktoré píše na písacích strojoch, v ktorých zbieraní našiel svoju záľubu. Keď spolu nie sú, posiela jej fotografie všetkého, čo robí: “Posielam jej prakticky všetko. Čo som jedol, koho som stretol, čo som robil. Myslím si, že to má rada.”

#5 Milujte svoju polovičku presne takú, akou je

Tom hovorí: “Táto žena ma milovala, keď som bol chudý a milovala aj keď som pribral. Milovala som, keď som mal vlasy a milovala ma aj holohlavého. Táto žena ma jednoducho miluje presne takého, aký som, viem to. A preto som šťastným mužom.”

#6 Najdôležitejšie je nájsť tú správnu osobu

Keď sa niekto Toma Hanksa opýta na kľúč k šťastnému manželstvu, jeho odpoveď je vždy nasledovná: “Celým tajomstvom môjho šťastného manželstva je to, že som sa oženil s t tou správnou ženou. Mal som jednoducho šťastie na krásnu Ritu Wilson. A preto som tým najšťastnejším mužom na svete.” 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov