Foto: instagram.com/jeffisy

Žiaden rozchod nie je ľahký.

Najmä nie vtedy, ak sa musíte rozísť (či už z jeho iniciatívy alebo z vašej) s niekým, koho ľubite. V takýchto prípadoch sa prebúdzate každé ráno s bolesťou, ktorá sa vás drží po celý deň a vy máte pocit, že už nikdy nebudete schopní milovať. Neustále premýšľate nad svojím zlomeným srdcom a v hlave máte asi tisíc nezodpovedaných otázok “prečo”. O rozchodoch by ste však mali  podľa portálu Thought Catalog vedieť toto.

Článok pokračuje pod videom ↓

V prvom rade je dôležité povedať, nech to znie ako akokoľvek veľké klišé, že všetko je vždy tak, ako má byť. Ak ste sa teda s niekým rozišli, musíte prijať fakt, že aktuálne je to tak pre vás najlepšie. Možno sa vaše cesty ešte niekedy v budúcnosti spoja, možno nie – to ukáže len čas. Teraz však spolu nie ste a vy to musí prijať. Tak, ako musíte prijať aj rozchod.

pexels.com

Pravdou ale je, že aj keď sa na rozchody pozeráme ako na niečo výhradne negatívne, majú aj množstvo pozitív. Každý jeden rozchod vás totižto má zmeniť, má vás niekam posunúť a mal by podnietiť vás ďalší osobnostný rast.

Niektoré rozchody vás zas majú ochrániť predtým, aby ste sa úplne zničili. Majú vás ochrániť pred ľuďmi, ktorí vašu lásku len zneužívali. Majú vás naučiť, že si zaslúžite niečo oveľa viac než len bolesť, zármutok či akúsi polovičnú lásku.

No a v neposlednom rade, bolestivé rozchody sú tiež dôkazom toho, že ste človekom, ktorý má schopnosť niečo cítiť – ako lásku, tak aj bolesť. Túto schopnosť totiž každý nemá.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov