Existuje vôbec?

Mnohí ľudia, ktorí čakajú na “tú pravú” lásku majú tendenciu tie najlepšie veci vo svojo živote odkladať. Cítia, že bež vzťahu sa ich život ešte akosi nenaplnil a myslia si, že až s príchodom partnera bude ich život úplným. To je však chyba.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak ani vy nežijete svoj život naplno len preto, že po svojom boku ešte nemáte toho “ideálneho partnera”, ktorý by vyriešil všetky vaše životné problémy a vniesol by do vášho života šťastie a lásku, tieto riadky sú presne pre vás.

Ak ste akosi uviazli medzi dvomi svetmi a čakáte na to, že príde niekto, s kým sa budete dokonale dopĺňať, máme pre vás jednu skvelú radu. Túto osobu nájdete, keď sa pozriete do zrkadla. Ste ňou totiž jedine vy.

Premýšľali ste už niekedy nad tým, koľko času a energie ste venovali premýšľaniu nad tým, ako veľmi by ste chceli vzťah? Alebo nad tým, ako by mala vyzerať vaša vysnívaná polovička? Ako by sa mala správať a ako presne by váš vzťah vyzeral? Len si predstavte, že všetok tento čas a energiu by ste investovali do práce na sebe.

To, že dáte seba na prvé miesto neznamená, že ste sebestredným narcistom. To, že dáte seba na prvé miesto neznamená, že ostanete navždy single. Znamená to len to, že ste si konečne uvedomili svoju hodnotu.

Photo by Anastasiya Lobanovskaya from Pexels

Znamená to, že aspoň na chvíľu zabudnete na všetkých ľudí navôkol a budete sa sústrediť len na seba. Konečne spravíte tie odvážne rozhodnutia, ktoré ste toľko odkladali. Konečne uprednostníte svoje túžby – a to bez toho, aby ste pritom boli závislí na niekom inom.

Problém totiž tkvie v tom, že najviac sklamaní bývajú ľudia, ktorí od niekoho druhého čakajú, že ich spraví šťastnými. Čím viac sú na ňom závislí, čím viac sú závislí na zdanlivom pocite šťastia, ktorý im dáva, tým väčšie a bolestivejšie býva ich sklamanie.

To, čo hľadáte, nenájdete nikdy v nikom. Nájsť to môžete jedine v sebe. A neplatí to len vo vzťahoch, platí to v úplne všetkých oblastiach života. Čím skôr si to uvedomíte, tým skôr môžete začať žiť život, po ktorom už dávno tužite.

Áno, spoliehať sa na niekoho iného je možno pohodlné a jednoduchšie, než veriť v samého seba. Avšak verte, trvalé šťastie vám to neprinesie. Iní vás môžu inšpirovať alebo podporiť, avšak všetko ostatné je len a len na vás.

Ak sa teda chcete stať tou najlepšou verziou seba samého, začnite na sebe pracovať hneď teraz. Bez ohľadu na to, či v nejakom vzťahu práve ste alebo nie.

Energiu, ktorú ste doteraz venovali hľadaniu lásky, venujte sebe. Zmeníte sa a zmení sa aj to, čo vyžarujete. A v konečnom dôsledku, práve spokojnosť so sebou samým, ktorá sa z vás bude šíriť, môže pôsobiť ako magnet na to, po čom túžite.

To, čo má mať vo vašom živote nejaké miesto, si vás vždy nájde. Nezabúdajte na to.

Pozri aj: Otvorený list všetkým mladým ženám o tom, že vyzerať sexy nie je všetko

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov